SG.hu

Windows 7 támogatás az Intel SSD-khez

Szorosan a Microsoft Windows 7 bemutatkozásának nyomában az Intel ma bejelentette az Intel Solid-State Drive (SSD) Toolboxot, mely az Intel SSD Optimizerre és firmware frissítéssel érkezik a cég 34 nanométeres X25-M SATA SSD-ihez. Ezek az eszközök segítik az Intel SSD-k teljesítményének jobb menedzselését, és megtartani a korában mutatott teljesítményt.

Az SSD célja, hogy felváltsa a hagyományos merevlemezes meghajtókat, amire nagyobb teljesítménye, alacsonyabb fogyasztása és magasabb megbízhatósága révén hivatott. Az Intel SSD Toolbox lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a korábbiaknál hatékonyabban monitorozzák és kezeljék SSD-ik állapotát. A firmware frissítés és az Intel SSD Optimizer a Windows 7 ATA Data Set Management parancsát felhasználva (Trim parancs) segítenek az SSD-nek, hogy tartósan magas teljesítményt nyújtson. Ezeken túlmenően az SSD Toolbox és Optimizer szintén számottevő javulást tesznek lehetővé a Windows XP és Vista operációs rendszerek számára.


"Az adatok gyors és megbízható elérése alapvető fontosságú felhasználóink számára" -- fogalmazott Pete Hazen, az Intel NAND Solutions Group marketingigazgatója. "A legfrissebb firmware és toolbox fejlesztés menedzsment, információs és diagnosztikai eszközök új készletét adja az Intel 34 nanométeres SSD-ket használók kezébe, hogy segítsen az SSD eredeti sebességének megtartásában. Arra bíztatjuk ügyfeleinket, hogy töltsék le a frissítéseket, és telepítsék fel még ma. Nem csak a Windows 7 felhasználók fognak részesülni az előnyökben, hanem az XP-t vagy Vistát futtatók is."

A 34 nanométeres X25-M 160GB SSD tulajdonosok a firmware frissítésnek köszönhetően gyorsabb szekvenciális írási sebességet tapasztalnak majd, elérve akár a 100 MB-ot másodpercenként. Ez negyven százalékos teljesítményjavulás a meglévő firmware-hez képest. Az Intel 34 nanométeres X25-M SSD-i júliustól kaphatóak. A cellánként két bit tárolására képes MLC (multi-level cell) szervezésű Intel X25-M mainstream SATA SSD laptopokat és asztali számítógépeket céloz meg, és 80 valamint 160 gigabájtos kivitelben érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Flang3r #1
    végre 10 év után érkezi a Viszta-alapúakba is az SSD támogatás...
    Linuxokon már ősidők óta van vagy 3-4 file-rendszer kifejezetten SSD-kre. végülis jobb később, mint soha...