MTI

Virágzik a virtuális termékek piaca

Az amerikaiak várhatóan 1 milliárd dollár, azaz közel 178 milliárd forintnyi értékben költenek az idén virtuális ajándékokra és internetről letölthető egyéb programokra.

A kizárólag digitális adatfolyam formájában elérhető termékek forgalma számítások szerint 2009-ben a tavalyinak a kétszerese, 2010-ben pedig az ideinek a kétszerese, azaz kétmilliárd dollár körül várható. A virtuális termékek az online játékokat játszó és a közösségi portálok felhasználói körében az átlagnál is népszerűbbek. Az online játékosok többsége valódi pénzt vált virtuális fizetőeszközre, amellyel a játékban megszemélyesített szereplőt látják el. A Facebook közösségi portálon játszható farmszimulációs játékban például a virtuális gazdaság kiegészítőit lehet pénzzel megvásárolni.

A Facebook máris közölte, hogy átnézi és kibővíti virtuális ajándékboltját. A virtuális születésnapi torta vagy korsó sör mellé a portál amerikai látogatói zenéket is küldhetnek egymásnak. A közösségi oldal látogatói 10 centért (közel 18 forinttért), azaz 1 Facebook-pontért közvetlen adatfolyamként meghallgatható zeneszámot küldhetnek. A letölthető mp3-formátum ennek tízszeresébe, pontosan 1 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!