MTI

Törölné a Twitter az "ajánlott felhasználó" funkciót

Aki azon gondolkozik, kit kövessen a Twitteren, elképzelhető, hogy hamarosan már csak a többi felhasználóra hallgathat, mert a Twitter törölni készül az "ajánlott felhasználó" lehetőséget.

Evan Williams, a közösségi mikroblog vezérigazgatója és társalapítója egy konferencián közölte: "kétségbeesetten" próbálja eltűntetni, vagy legalább jobban kifejleszteni az "ajánlott felhasználó" funkciót, amely a Twitter által javasolt követhető felhasználók listája. A lista még az év elején került a Twitterbe és bárki számára elérhető, aki bejelentkezik fiókjába. Olyan hírességek és cégek is megtalálhatóak benne, mint Kirstie Alley színésznő, John Mayer zenész, vagy a Southwest Airlines légitársaság. Aki egy ilyen névjegyzékbe felkerül, annak nagyon gyorsan óriási mennyiségű követője akad.

Williams a San Franciscó-i Web 2.0 konferencián arról beszélt, hogy a funkciót eredetileg azért vezették be, hogy segítsék az új twitterezőket másokkal kapcsolatba lépni. Ugyanakkor a vezérigazgató szerint a funkció túl sok polémiát okozott, éppen ezért abban reménykedik, hogy végre eltávolíthatják, amikor a Twitterbe azt a lehetőséget is beleépítik, hogy bárki saját "ajánlott felhasználók" listát hozhasson létre.

A cég blogja szerint twitterezők egy kis csoportja már teszteli az új lehetőséget, amely által akár barátokról, üzlettársakról vagy másféle ismerősökről is össze lehet majd lajstromokat állítani. Lesz olyan opció is benne, melynek segítségével vagy csak egy megadott szűk kör, vagy akár minden Twitter felhasználó is láthatja ezt a listát. Egyelőre még nem tudni, hogy mikor kerül ez az új funkció a nagyközönség elé.

Elemzők csodálkoznak a lépésen, mondván a Twitter az "ajánlott felhasználók" lista eltüntetésével nem tesz mást, minthogy egy újabb pénzszerzési lehetőségtől szabadítja meg saját magát. A Mahalo.com keresőmotor tulajdonosa, Jason Calanis például nem kevesebb, mint 250 000 dollárt kínált azért, hogy felkerülhessen a lajstromra. A Twitternek mindezidáig sem sikerült valamilyen bevételi forrást találnia, a cég vezetősége pedig még mindig hallgat arról, hogy a továbbiakban mitől lesz számára jövedelmező a portál fenntartása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szombi #1
    FIZETETT HIRDETÉS!