MTI

Videóval bővül a Twitter csevegőoldal

Szöveges üzenetek mellett a Twitter-használók milliói hamarosan rövid videókkal is üzenhetnek a világnak.

Az iráni elnökválasztást követő zavargások nyomán felkapott mikroblog-szolgáltatás készítői a videoüzenetek közzétételétől az oldal fellendülését várják. Az új szolgáltatásként beharangozott élő videocsevegés gyakorlatilag mobiltelefonokkal vagy laptopokkal előre felvett, vágatlan felvételek twitteres közzétételét jelenti. Ehhez hasonló felvételek azonban a YouTube videomegosztón is vannak, így nem csoda, hogy a közösségi portál Twideo és Tweetube kiegészítése mindezidáig nem aratott olyan nagy sikert, mint a fényképek megosztására létrehozott Twitpic alkalmazás.

Az oldal népszerűségének nem használt, hogy számos ismert sztár, többek között Lily Allen énekes és Miley Cyrus színész is lemondott a csevegés jelentette népszerűségről. Piackutatói elemzések szerint miközben a twitteres bejegyzések 40 százaléka továbbra is semmitmondó fecsegés, az 52 millió felhasználóval rendelkező oldal számos esetben játszott meghatározó szerepet a hírek továbbításában.

A Twitternek azonban még nem sikerült megtalálnia az utat, hogy a csevegéseket miként lehet jövedelmező üzletággá alakítani, jóllehet az oldal értékét már most is mintegy 172 milliárd forintra becsülik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!