Berta Sándor

Az iPhone a sávszélességfaló

Ralph de la Vega, az AT&T Mobility elnök-vezérigazgatója az iPhone-készülékeket tette felelőssé az egyre növekvő mobil adatforgalom jelentős részéért.

De la Vega meglepő statisztikával lepte meg a CTIA mobil szövetség konferenciájának résztvevőit. A konszern felméréséből kiderült, hogy a legnagyobb amerikai szolgáltatók hálózatán belül az elmúlt 3 években 5000 százalékkal nőtt a mobil szélessávú szolgáltatások használata. Az AT&T legaktívabb ügyfelei, mindössze 3 százalék felelős a mobil készülékekkel bonyolított adatforgalom 40 százalékáért. Mindez azt jelenti, hogy ez a néhány ember 13-szor annyi sávszélességet emészt fel, mint az átlagos okostelefon-tulajdonosok. Az elnök éppen ezért azt kérte az FCC amerikai hivataltól, hogy biztosítson több frekvenciát a mobil szolgáltatók számára, illetve tegye lehetővé, hogy szabad kezet kapjanak az adatforgalom szabályozását érintő kérdésekben.

"Az AT&T a jövőben úgy akarja menedzselni a hálózatát, hogy a jövőben a legaktívabb előfizetői ne akadályozhassák meg, hogy a többi felhasználó használhassa a cég szélessávú szolgáltatásait" - jelentette ki Ralph de la Vega. A PC World magazin szerint a vezető szavaiból az vehető ki, hogy be akar avatkozni az internet semlegességébe és - a Comcasthoz hasonlóan - adatforgalmi korlátozásokat vezetne be.

A vezető alighanem Julius Genachowskinak, az FCC vezetőjének címezte szavait, aki bizonyos szempontból pont ellentétes álláspontot képvisel. Igaz, Genachowski arról biztosította a rendezvényen tartott beszédében a mobil szolgáltatókat, hogy további frekvenciákat fognak kapni, de ez koránt sem történik majd egyik napról a másikra. Fontos változás továbbá, hogy egyszerűsítenék és ezáltal meggyorsítanák az új mobil adók telepítésével kapcsolatos engedélyeztetési folyamatokat. Az FCC így akarja támogatni és biztosítani a mobil szélessávú hálózatok bővítését. A hivatal első embere hozzátette, hogy egyes elemzők arra számítanak, hogy a közeljövőben a 30-szorosára fog nőni a mobil hálózatok adatforgalma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #12
    SZiFon
  • narumon #11
    A valóságban normál:
    ne DC-zz
    NE Torrentezz
    NE FTP-zz sehogyse
    NE nézz youtube-ot
    NE hallgass internet rádiót
    NE csatolj nagy állományokat mailhez
    NE
    NE
    NE
  • roliika #10
    Normál:
    Ne DC-zz
    Ne Torrentezz
    Ne FTP-zz többszálon

    Viszont nézheted a 3 kedvenc weboldalad, mélezhecc, szkájpozhatsz, bár a telefonunkon a klienst letiltottuk, és Jutubozhacc is, ha ki tudjuk szolgálni.
  • slickboy #9
    Jó sok ügyfelet behülyítünk, aztán az előfizetésekből majd fejlesztünk... de végül is ha már megvan fix hűségidőre az előfizetés, öööö ej ráérünk arra még...korlátlan adatforgalom normál használat mellett (magyar gyöngyszem). Kérdés, mi a normál.
    Az sosem mutat eléggé jól egy reklámanyagban, hogy mennyivel növeltük hálózatunk stabilitását, áteresztőképességét...hanem, hogy mennyivel növeltük előfizetőink számát!
  • derwer #8
    T-mobillal roamingolva 130Ft/100kb-t a tarifa... Ez sem kevés, de emészthetőbb...

    Derwer
  • hopp #7
    Itt Európában meg lassan csinálhatnának valamit a roaminggal.. Pár hete horvátoknál voltam, jött az SMS, hogy roaming internet 1900Ft/MEGABYTE, ami magában is kemény, de még megfejelték ezt azzal, hogy 5megabyte-os egységekben számolnak.. magyarul, ha csak rákacsintasz a netre, az 9500Ft-ba fáj. nice. :D
  • endrev #6
    "az elmúlt 3 évben", nem "években". Tudom elírás, de sürgősen javítandó.
  • Bagoly81 #5
    "ti'csák be az ifont! mert veszélyezteti szegény USA-t!" terrorista iphon. utána egyből nemvenne senki söt még beis tiltanák :D
  • Polllen #4
    "Az AT&T a jövőben úgy akarja menedzselni a hálózatát, hogy a jövőben a legaktívabb előfizetői ne akadályozhassák meg, hogy a többi felhasználó használhassa a cég szélessávú szolgáltatásait"

    Vagyis mi a legolcsóbb megoldás? Korlátozzuk a felhasználót...:P hja hogy fizetsz érte, neeeem baj, akkor is korlátozunk...rossz vicc!
  • Theodora #3
    ti'csák be az ifont! mert veszélyezteti szegény USA-t!
    Majd jönnek az új hírdetések: Korlátlan napi 1MB forgalom!
    És ez miért korlátlan? Mert nincs korlátozva, hogy melyik napszakban lehet forgalmazni! De már tervezzük, hogy egyik nap csak a páros másik nap pedig csak a páratlan telefonszámmal rendelkezők tudjanak telefonálni!