SG.hu

Már magyarul is elérhető a Google Flu Trends

A Google Flu Trends néven közismert szolgáltatása mától számos európai országban, köztük hazánkban, Influenzatrendek néven is elérhető a http://www.google.org/flutrends/hu weboldalon.

Egyes keresési kifejezésekre sokkal gyakrabban keresünk az interneten influenzajárvány idején. Ezeket a kereséseket az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adataival kiegészítve az Influenza Trendek képes megbecsülni az influenza előfordulását bármilyen időszakban. Amíg a hagyományos influenzakövetés doktorok és páciensek bevonásával készített kutatásokat jelent - ami akár heteket is igénybe vehet -, ezzel szemben a Google keresései valósidejű, pontos visszajelzést adnak a megbetegedésekről különböző földrajzi helyeken.

A cég közleménye szerint az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ publikusan elérhető adatai a Google modelljeinek helyességét igazolták és megerősítették, ezért számos országban vált elérhetővé mától a szolgáltatás.

Andrea Ammon az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ járványfigyelő osztályának vezetője elmondta: "A Google Influenza Trendek egy innovatív eszköz az influenza követésére, amely kiegészíti a hagyományos járványfigyelő eljárásokat, mint amilyen a mi Európai Influenza Figyelő Hálózatunk. A rendszer az Egyesült Államokban és más országokban már bizonyított a szezonális és országos influenzajárvány követésével. Ezért is nagyon izgalmas a szolgáltatás európai bevezetése az országos járványokat megelőző időszakban. Bizton állíthatom, hogy mi is figyelemmel fogjuk kísérni a szolgáltatás nyújtotta eredményeket."

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi üzletfejlesztési vezetője elmondta: "A súlyos egészségügyi problémákra való figyelemfelhíváson túlmenően a keresési adatok összegyűjtése egyéb területeken - például a politikában vagy a divatban -, is képes megmutatni azt, hogy az emberek mire kíváncsiak, aktuálisan mi foglalkoztatja őket."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sikamika #3
    Mi a fene ez a "trend"????

    Azt mutatja hogy egesz Europaban Magyarorszagon a legnagyobb a fertozes, nagyobb mint Mexicoba?? meg Angliaba ezt most tenyleg komolyan gondoltak??
  • johnsilver #2
    http://www.google.org/flutrends/
    ez a jó
  • tricky #1
    nem azért, de a link nem működik

    vagy csak nálam nem?

    http://www.google.org/flutrends/hu