MTI

Anne Frank-csatorna indult a You Tube-on

Több mint hatvan évvel Anne Frank halála után különleges csatornát indítottak a You Tube videomegosztó portálon a naplójáról híressé vált holokauszt áldozat emlékére.

"Az interneten elérhető egyedülálló képsorok segítségével az emberek a világ minden tájáról sokat megtudhatnak Anne Frank életéről és jelentőségéről" - számolt be az Anne Frank Alapítvány szerdán Amszterdamban. A videós weboldalon eddig be nem mutatott anyagok is elérhetők Anne Frankról, aki 15 évesen tífuszban halt meg a bergen-belsen-i koncentrációs táborban, és megtekinthető a lányról készült egyetlen filmfelvétel is. Ez utóbbin a lány mindössze néhány másodpercig látható, a képsorok 1941-ben a család egyik szomszédjának esküvőjén készültek.

Az alapítvány virtuális vezetést is tervez a Frank család egykori búvóhelyén. A You Tube-on elérhető csatornán többek közt interjú látható Anne apjával, Otto Frankkal és Miep Giesszel, a család egyik legfőbb segítőjével. Emellett látható egy felvétel Nelson Mandelával is, aki arról beszél, hogy Anne Frank naplója mekkora segítséget nyújtott neki raboskodása idején az apartheid idején. Az alapítvány ígérete szerint a csatorna tartalmát folyamatosan bővítik majd.

A Frank család a náci rezsim elől menekült Amszterdamba, Hollandia német megszállását követően azonban bujkálniuk kellett. A családot 1944 augusztusában fogták el, vélhetően elárulták őket. Mindannyiukat koncentrációs táborba hurcolták, a megpróbáltatásokat egyedül a családfő élte túl. Anne Frank bujkálás alatt írt naplóját 1947-es megjelenése óta több mint hetven nyelvre fordították le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)