MTI

Visszatérnek a Warner-klipek a YouTube-ra

Pár hónapon belül visszatérhetnek a Warner Music zenés videói a YouTube közösségi videomegosztóra - jelentette be a portál illetékes vezetője.

A Warner és a YouTube kilenc hónapig tárgyalt a szerződés feltételeiről. A megállapodás alapján Madonnától a Metallicán keresztül a Green Dayig a Warner zenei katalógusának zöme ismét ingyenesen hozzáférhető lesz a YouTube-on. Chris Maxcy, a portál zenei partnerkapcsolatokért felelős vezetője elmondta, hogy a két vállalat megosztozik majd a zenés videókból származó hirdetési bevételeken, amelyek nagyobb részét a Warner kapja majd. Maxcy ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ennek a megállapodásnak semmi köze a Vevo online zenei vállalkozáshoz, amit még idén szándékozik beindítani a YouTube és a Universal Music Group.

A Warnerrel kötött üzlet azt jelenti, hogy a Google érdekeltségébe tartozó YouTube most már mind a négy nagy lemezcéggel (Univesal, Sony, Warner és EMI) és a hozzájuk tartozó kiadókkal partnerkapcsolatban áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #1
    Most vagy az én ízlésem más... de nekem nem tűnt fel hogy eltűntek volna ezek a klipek. Jah, ha már Metallica, íme egy svéd klip amiben a Metallica dobosa és "kalózkodásellenes" viselkedése ellen tüntetnek - többek között, amúgy meg csak poén.