SG.hu

Feltöltőkártya-kódokra vadásznak csalók

A Pannon, a T-Mobile és a Vodafone felhívja a figyelmet arra, hogy sajnálatos módon továbbra is nagy azon visszaélések száma, amikor a mobilszolgáltatók ügyfeleit ismeretlenek telefonon különböző okokkal - pl. nyeremény ígéretével - megkeresik és érvényes feltöltőkártya-kód bediktálását kérik. A hívás több esetben magukra a mobilszolgáltatókra hivatkozva, vagy a mobilszolgáltató vezetőjeként bemutatkozva történik.

A három hazai mobilszolgáltató közleményben arra kéri ügyfeleit, hogy érvényes feltöltőkártya-kódot soha, semmilyen okból másnak - főként ismeretleneknek - ne adjanak ki. Ugyanígy idegenek által megadott hívószám kártyás egyenlegét nyeremény ígérete miatt vagy bármely más okból elektronikusan ne töltsék fel. Sajnálatos módon ugyanis a Magyarországon elszaporodott visszaéléstípus során az elkövetők a kódot kicsalva vagy különféle ígéretekkel az ügyfelet másik hívószám feltöltésére rábírva az érintetteknek kárt okoznak, az önként átadott információkkal visszaélnek. Ilyen esetekben az okozott kárért a mobilszolgáltatók felelősséget nem tudnak vállalni.

A mobilszolgáltatók javasolják: amennyiben bárki hasonló megkereséssel találkozik vagy az átadott feltöltőkártya kódjával mégis visszaéltek, mielőbb tegyen feljelentést a lakóhelye szerinti rendőrségen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MrPrise #2
    Mondhatnám, hogy aki bedől ilyesminek az meg is érdemli, de sajnos sok a tudatlan user, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy pl. egy e-mail hamis is lehet.
    Másik topikban is írtam már, hogy a számítógéphasználatot kötelező vizsgához kellene kötni, hogy legalább az alapvető használati és biztonsági dolgokkal tisztában legyen az aki számítógépet használ. Rögtön kevesebb lenne az olyan ember aki Nigériába utalta az összes vagyonát...
  • Eriongtk #1
    Istenem, aki ezeknek, és hasonlóknak (ön nyert 339847289374 dollárt!-- átvételéhez fizessen x összeget...stb) bedől, az meg is érdemli. Komolyan mondom nem értem az embereket, olyan baromságoknak tudnak bedőlni, hogy az valami elképesztő. Lassan ott járunk, h ide is kellenek felhivások, meg reklámok, mint Londonországban.

    Másik kedvencem még ez a -pont most kaptam- próbálkozás
    Áh nem is folytatom,mert itt ülhetnénk napestig.
    Nektek vélemény azokról, akiket ilyen átlátszó trükkökkel át tudnak verni?