Gyurkity Péter

Átszervez és újít az Intel

Az IDF rendezvény előtt jelentette be a gyártó sorai átrendezését, legalábbis ami a felső vezetést illeti, ezt pedig a 32 nanométeres technológiával készülő chipek gyártásának beindítása egészíti ki.

Elsőként a távozó, illetve a jövőben új poszton szereplő vezetők névsora jelent meg, előbb külső forrásból, majd pedig hivatalos sajtóközlemény formájában. A bejelentés egyértelműen legérdekesebb része Pat Gelsinger alelnök távozása, aki az 1979-es csatlakozása óta eltelt 30 évben a technológiai igazgató, valamint az Intel Labs vezetőjének székét is elfoglalhatta.

Gelsinger számos fontos fejlesztés kidolgozásában vett részt, szerepe így mindenképpen kiemelkedőnek mondható az utóbbi három évtizedet illetően. Személyében az egyik legjobban ismert név távozik az Intel soraiból, hiszen felsorolni sem lehet azon rendezvényeket, ahol személyesen jelentette be a fontosabb újdonságokat, ismertette a vállalat terveit. A változások között említik Sean Maloney értékesítési igazgató szerepkörét is, ő hamarosan a chip üzletágak vezetését veszi át - őt többen Paul Otellini elnök lehetséges utódjaként látják.

A gyártóhoz kapcsolódó hír, hogy a napokban megkezdték a 32 nanométeres csíkszélességet is felvonultató Westmere architektúra első példányainak gyártását. Most, hogy a 45 nanométeres generáció valószínűleg utolsó jövevényeként érkező Lynnfield család is elérhető, a következő lépcsőfokot az asztali vonalra szánt Clarkdale, valamint a mobil számítógépekben szolgálatot teljesítő Arrandale processzorok megjelenése jelenti majd. Ezekkel párhuzamosan indulhat majd útjára a grafikus chipek és a hagyományos központi processzorok között átmenetet jelentő Larrabee architektúra, amelyről további részleteket a most induló IDF során várhatunk.

A 32 nanométeres generáció debütálását várhatóan vasárnap jelentik meg be hivatalosan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • readswift #1
    ennyi hirértéke van ahány komment eddig született. Akárcsak a google books körüli bitchingnek. Ha a 10. évfordulót ezzel ünneplitek, hát , tidógotok. A felületes forditásokért nem fogom ezt a portált olvasni.