HENT Hírlevél

Humorral és rapzenével kampányol a SIIA

Modernizálta 1992-ben bemutatott kalózkodás elleni kampányfilmjét a SIIA.

Az új videó a humor eszközét felhasználva a floppymásolás helyett immár az engedély nélküli CD-másolás és illegális letöltés helytelenségére figyelmeztet, olvasható a Yahoo Canada honlapján.

Bemutatta legújabb kalózkodás elleni kampányfilmjét a Software and Information Industry Assocation (SIIA). Az új videó a szervezet jogelődje által 1992-ben közzétett, "Don't copy that floppy" című kampányvideójának aktualizált, modernizált folytatása.

Az eredeti videót, amely a maga nemében egyike a legsikeresebb oktatófilmeknek, 17 évvel bemutatását követen még mindig használják a szerzői és szomszédos jogok tiszteletének fontosságáról szóló iskolai foglalkozások és tanórák keretében, igaz időközben mind a dalszöveg, mind a floppy, mint számítástechnikai eszköz idejét múlttá vált. Mivel azonban a probléma napjainkban aktuálisabb, mint valaha, a SIIA elkészítette a kisfilm modern korra reflektáló, "Don't Copy That 2" címet viselő változatát.

"A Don't Copy That 2 a humor eszközét használja ahhoz, hogy azt a rendkívül fontos üzenetet közvetítse, hogy a szerzői jogok megsértése bűn" - mondta Keith Kupferschmid, a SIIA szellemi tulajdonjogi részlegének alelnöke a videó megjelentetésével kapcsolatban. Hozzátette, a viccesnek szánt videóból egyértelművé válik, hogy a jogsértés komoly büntetést von maga után, és könnyen tönkreteheti az érintettek életét. A SIIA ezért reméli, hogy a kampány fiataloknak és időseknek egyaránt segít majd helyes döntést hozni, amikor az illegális letöltés vagy a legális vásárlás között kell választaniuk.

A videóban - amely megtekinthető a www.dontcopythat2.com weboldalon - visszatér az előző filmből megismert rapper, DP, vagyis Digital Protector, aki friss külsővel és új szlogennel ("It's not just a copy, it's a crime") felvértezve mutatja meg egy illegális letöltő portált üzemeltető egyetemistának, hogy tevékenysége rá és másokra nézve milyen következményekkel járhat.

A kisfilm végén feltűnő, kalózszoftverek értékesítése miatt négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Jeremiah Mondello teszi igazán valóssá DP üzenetét, amikor azt mondja: "Életem végéig megbélyegez, hogy bűnöző és börtönviselt ember vagyok. Ne kövessétek el azokat, a hibákat, amiket én!"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!