MTI

Biztonsági rések a Vistán és a Server 2008-on

A legújabb frissítések ellenére úgy tűnik, biztonsági rések maradtak a Windows Vista és a Windows Server 2008 operációs rendszerekben, ezért afféle "vészfrissítést kell rövidesen végrehajtania a Microsoftnak.

A hibák a programok a server message block protokollban (a programnak az adatok és a nyomtatók megosztását lehetővé tevő része) okozhatnak kritikus leállást, közismert nevén "kék halált". Szakértők szerint a hibát csak a sebezhetőséget kihasználó kód segítségével lehet előidézni. Az operációs rendszereket futtató gépek akkor válhatnak rosszindulatú támadás áldozatává, ha a hacker már sikeresen behatolt áldozatának gépére. Akkor viszont a rendszer olyan pontjaihoz tud hozzáférni, amelyekhez elvileg lehetetlen lenne.

Noha a távolról végrehajtható támadás elképzelhető, a szakértők szerint ez mégis elég nehezen kivitelezhető - ebben az (egyelőre) hipotetikus esetben azonban a hackerek olyan szoftvert is futtathatnak a gépeken, amelyek tényleg komoly kárt okozhatnak. A Microsoft szakemberei a javítás kiadásáig különféle védekezési lehetőségeket tanácsolnak a felhasználóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jAMEsbAUd #2
    Sokkal zavarbaejtőbb, hogy a 2008 server hibája nem annyira tudatosul az embereben, pedig ugyan úgy dőlnek össze a 2008 serverek ettől a kis exploittól! A vista -ról tudtuk, hogy egy rakat szar, de a 2008 server is sokakat fog érinteni, csak maximum áttételesen. Látszik, hogy ugyan az a kernel, mint a vista...
  • ratata22 #1
    akkor most megkérem a T. habzószájú visztahuszárokat, aki"k" tűzzel-vassal próbálják itt védeni az OS-nek még jóindulattal sem nevezhető trójai erődítményüket, hogy fejtsék ki bővebben a "viszta bisztonságáról" szóló meséjüket !