MTI

Indiai Facebook-rivális 50 éven felülieknek

Az 55 éven felüli, Indiában és külföldön élő, magányos indiaiakat célozza meg a verdurez.com elnevezésű szolgáltatás, amely a Facebookhoz hasonló funkciókkal rendelkezik.

A Verdurez - amely nevét a verdure (zöldellő lomb) és a rulez (szlengben kb.: éljen, uralkodjék) szavak összevonásával kapta - már 4000 felhasználóval rendelkezik, köztük számosan már elmúltak hetven évesek. A legalább 55 éves tagok chatelhetnek, fórumokat indíthatnak, blogot írhatnak, híreket olvashatnak vagy különféle játékokban próbálhatják ki magukat. Az alapítók szerint a hagyományos indiai életforma - a dolgozó szülők helyett a gyermekek gondja a nagyszülőké - megváltozásával sok idősödő és idős ember magára marad.

"Az öregkor nem jelenti azt, hogy vége az életnek, még sok tennivalója akad az embernek - különösen az internet korszakában" - mondta Isita Szukadvala, a Verdurez alapítója. A Verdurez felhasználói számára a az ismerkedés és élményeik megosztása egyaránt fontos. Az egyik tag például beszámolt feleségének elvesztéséről, és arról, hogyan élte át társa halálát.

Kormányzati előrejelzések szerint a szubkontinensen 2026-ban már 173 millió idős ember él. Szukadvala eleinte csak egy "randihonlapot" akart alapítani, apja azonban gyorsan meggyőzte arról, hogy ez túlzottan radikális és veszélyes vállalkozás egy olyan országban, ahol az ellenkező neműek barátkozását és különösen a házassági előtti szexet szigorúan elítélik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!