MTI

Személyes adatok felfedése miatt perelnék a Google-t

Egy amerikai blogger 15 millió dollárra (2,7 milliárd forintra) készül perelni a Google-t, amiért a Mountain View-i vállalat egy bírósági döntés nyomán felfedte az ő személyes adatait.

Rosemary Port, a 29 éves divatintézeti diák a Google ingyenes webnaplókészítő szoftverével névtelenül vezette a kanadai Liskula Cohenről, a Vogue címlapmodelljéről szóló blogját, amelyben sértő megjegyzéseket tett a 36 éves topmodellre, főleg annak testápolási és szexuális szokásaira. A New York-i legfelsőbb bíróság a Google-t arra ítélte a múlt héten, hogy adja ki a modellről méltatlan bejegyzéseket író blogger adatait. Salvatore Strazzullo, Port védője szerint a Google megpróbált ellenállni az adatok kiszolgáltatásának, de végül eleget tett a bíróság kérésének, s ezzel megsértette azt a kötelességét, hogy megvédje az alperes névtelenségét.

A Google a bírósági döntést követően kijelentette, hogy nem tűri az internetes gorombáskodást. "Együttérzünk mindazokkal akik az interneten a virtuális gorombaság áldozatává válnak" - mondta Andrew Pederson Google-szóvivő, hozzátéve, hogy rendkívüli figyelmet fordítanak a személyes adatok védelmére is, a felhasználókkal kapcsolatos információkat pedig csakis bírósági felszólításra közölnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • egyember1 #4
    Ebbe, kedves Kerub csak te latsz bele zsidozast. jo estet.
  • Kerub #3
    Az egész kurucinfo közösség átszokott az SGre? Mert már kezd kicsit unalmas lenni h minden hír után jönnek a zsidózások.
    Régen azért szerettem ide járni mert a hírek után többnyire tartalmas és érdekes csevej folyt az adott témáról.
    Ma már inkább félve kezdem olvasni a kommenteket mert nem mindig érzem úgy h egy kiadós fröcsögésre van szügségem ami se nem informatív, se nem tartalmas...
    Inkább unalmas és fárasztó.
    A válasszal ne is fáradj, már most bevallom h zsidóbérenc cionista vagyok aki a holocauston gazdagodott meg és minden pénteken este 8-tól 10-ig szűz palesztin lányok vérét szívom...
  • egyember1 #2
    Azert kellett kiadni a szemelyes adatokat, mert a holgy neve "Cohen". Tiszta ugy.
  • Sanyix #1
    és az a durva, hogy a perelő csaj aki egyébként nem modell, nemkicsit jobban néz ki mint a modell akit ócsárolt :DD tehát igaza volt.