MTI

Szexet, pornót és YouTube-videókat néznek a gyerekek

Szex- és pornóoldalakat, közösségi szájtokat és YouTube-videókat néznek leggyakrabban a gyerekek a neten - ez derült ki egy internetes forgalom megfigyelésével foglalkozó cég jelentéséből.

A Symantec számítógép-biztonsági cég a száz leggyakoribb keresés listáját állította össze februártól júliusig vizsgálva OnlineFamily.Norton elnevezésű családi internetmegfigyelő rendszerének segítségével az ifjúság netezési szokásait. A cég összesen 3,5 millió keresés alapján készítette el a toplistát. A legnépszerűbbnek a YouTube közösségi videomegosztó oldal bizonyult, a Google keresőoldal lett a második, a Facebook közösségi portál a harmadik. A MySpace és a Yahoo az ötödik és a hetedik poszton végzett. A negyedik és a hatodik helyet azonban a "szex" és a "pornó" szavak keresése szerezte meg.

Marian Merrit, a kaliforniai székhelyű Symantec internetbiztonsági szakértője szerint a lista hathatós figyelmeztetés a szülők számára: folyamatosan szemmel kell tartaniuk, mivel foglalkoznak a gyermekeik a neten. Mint mondta: fontos, hogy a szülők megtanítsák a gyerekeket az online viselkedés szabályaira, és elbeszélgessenek velük "online életükről". Az OnlineFamily.Norton lehetővé teszi a szülők számára, hogy figyelmemmel kísérhessék, mikre keres rá a gyerek, kikkel veszi fel a kapcsolatot a neten és milyen közösségi oldalakat használ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #8
    No de milyen "gyerekek"? Mostanában divat a 18 év alattiakat gyerekeknek nevezni. Pedig talán nem mindegy, hogy egy 8 éves néz szexet/pornót, vagy egy 16 éves... Ez a hír így igencsak manipulatív.
  • zola2000 #7
    a "hagyományos házassághoz"?? Jobb helyeken ki se ment a "divatból", jól vagy?
  • valentine2 #6
    Júliusban 7 milliárd filmet streameltek az amcsik a YouTube-on.
    Szélessáv
  • Wizek #5
    Igazad van, térjünk vissza a Bibliai családmodellhez, a hagyományos házassághoz:
    http://www.youtube.com/watch?v=OFkeKKszXTw
  • hiftu #4
    Lehet,hogy attól félnek, hogy majd csak nézni fogják a szex és pornófilmeket, de nem csinálják. :)
    Aztán elfogy a népesség, nekik meg nem lesz nyugdíjuk.
  • PoisonBorz #3
    Nem értem mi a gond ezzel a statisztikával :)
    Az emberiség történelmében mindig is ekkora volt az igény a pornóra és a poénos történetekre, csak máshogy kerültek elénk.
  • zola2000 #2
    Bezzeg kínában és skóciában az ilyen oldalakat nem olyan könnyű megtalálni!
  • Tetsuo #1
    Mert senki nem neveli oket, mert beteg a tarsadalom es mert a csapbol is szex folyik, eladni is 2 csoccsel adnak el kocsit, mosoport stb.., a hagyomanyos csaladmodell "elavult", a metroszexualis "barki-akarkivel" a trend, a mediabol ez csopog, a hazassagok 60%a valassal vegzodik.
    A jelenlegi altalanos ertekrendszerben a legmagasabb fok, a gazdagsag es a promiszkuitas.

    Ezert.