MTI

Erdélyi diákok a Neumann-táborban

Erdély valamennyi régiójából több mint félszáz diák vett részt a hatodik alkalommal Tusnádfürdőn megrendezett Neumann-táborban.

A magyar Informatikai és Hírközlési Minisztérium kezdeményezésére Erdélyben is meghonosodott tábort az idén a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ), a Magyar Ifjúsági Értekezlet és a Hargita Megyei Diáktanács szervezte. "Amikor 2004-ben Magyarországról Erdélybe költözött a Neumann-tábor, a fiatalság körében még nem volt hétköznapi tevékenység szövegszerkesztő program és a világháló használata" - mondta Vetési Imola, a MAKOSZ vezetője, aki szerint ma már nem kell megtanítani ezekre a fiatalokat, hiszen rendelkeznek alapvető számítógép-kezelési ismeretekkel.

A szervezőknek emiatt át kellett értékelniük a tábor szakmai kínálatát, így az idén a táborozók megismerkedhettek a weboldalépítés, a filmszerkesztés és a hangvágás rejtelmeivel, de kreativitásfejlesztő játékokat is szerveztek számukra. A tábor minden napján más-más témáról rendeztek vitákat, így szó esett a kultúrák közötti kommunikációról, a gyorséttermek előnyeiről és hátrányairól, valamint a keleti és nyugati gyógyászatról - olvasható a szervezők közleményében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Hajrá! :)