MTI

Triciklivel járja Párizs utcáit a Google

Két triciklivel járja a Google Párizs gyalogosoknak fenntartott sétálóutcáit, hogy az autóval megközelíthetetlen területekről is 360 fokos panorámaképek készülhessenek.

A Google járművei számítógéppel, GPS-el és egy póznára rögzítve 9 darab digitális kamerával vannak felszerelve. A munkára két fiatal biciklistát béreltek fel, akik a történelmi városnegyedeket illetve a turisták által kedvelt területeket járják be.

A bicajosok munkaruhájához tartozik a Google feliratú póló és a fehér bukósisak, miközben olyan helyekre tekernek, mint a Versailles-i kastély vagy a Luxemburg-kert - mondta Anne-Gabrielle Dauba-Pantanacce, a Google szóvivője. A kaliforniai vállalat tervei szerint Párizs fényképezésével augusztus 20-ig végeznek, a triciklikkel azután az ország északi területeire kerekeznek, majd ősszel Dél-Franciaország felé tekernek.

A Google a turisztikai szempontból érdekes francia települések mindegyikéből szeretne panorámakép-frissítéseket. Nagy-Britanniában és Olaszországban júniusban, illetve júliusban jártak a különleges triciklik. A tervek szerint más európai nagyvárosok is felkerülnek a 3D-térképpel rendelkező területek listájára, ezzel kapcsolatos útiterv azonban még nem készült. A triciklire szerelt kamerák közül 8 adja a 360 fokos látószöget, a kilencedik kamerával az ég felé fordítva lehet fotózni. A percenként készülő nagyfelbontású felvételek a Google Maps oldalára kerülnek.

A személyiségi jogok védelme érdekében a képszerkesztő rendszám-, és arcfelismerő szoftverrel van ellátva, így az internetre töltött képeken ezek már nem lesznek láthatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #2
    Jahh... :(
  • 0Speed0 #1
    Itthon meg leállíttatták a projektet, a személyességi jogokra hivatkozva, amit ugye eddig is fegyelembe vettek a cégnél.
    De minek is a fővárosnak/országnak ingyenes ismertség, "országimázs"... :-/