Kruza Richárd

Négy új Nikon Coolpix fényképezőgép

Az új Coolpix sorozaton látszik a gyártó abbéli igyekezete, hogy újdonságokat dobjon a piacra, ezzel feltűnést keltve. Nézzük sorban az új típusokat, ugyanis tényleg van közöttük néhány érdekesség. Ilyen például a világ első kivetítős fényképezőgépe is.

COOLPIX S1000PJ

A világ első, beépített kivetítővel rendelkező fényképezőgépéről van szó. Mivel ennek a készüléknek ez a legnagyobb vonzereje, erre természetesen nagy hangsúlyt helyez a gyártó. Tény, hogy társaságokban nagyon elterjedt a fotók képernyőn való nézegetése, azonban a kis kijelzőméret erősen limitált vizuális élményt nyújt. A Coolpix S1000PJ-vel ezzel szemben egyetlen gombnyomásra 10 cm-től 1 méteres méretben, kivetítve élvezhetjük a fotókat és videókat. Ilyenkor segítségünkre van a tartozék távirányító és állvány is.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gép érzékelőjének felbontása magas: 12,1 megapixel, melyhez Expeed képfeldolgozó kapcsolódik. Ötszörös Nikkor zoom-optika van benne, képernyője pedig 6,86 centiméteres. Ezen kívül a gép természetesen rendelkezik képstabilizátorral és a manapság divatos automatikákkal is.

COOLPIX S70

Ennek a gépnek a lelke egy 8,89 cm-es képátlójú Organic EL érintőképernyő. Kezelése ezen keresztül, az iPod-éhoz hasonlóan történik: a fényképek többféleképpen megfoghatók, húzhatók és lapozhatók rajta. Minden funkciót - beleértve az exponálást is - az érintőképernyőn keresztül lehet működtetni. Fotó készítésekor elég a képernyőn megérinteni a kívánt területet, a gép beállítja az élességet és exponál.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A szintén 12,1 megapixeles gépben 5-szörös Nikkor zoom optika van, maga a képernyő pedig OLED techológiával készült. Az új masina HD minőségben képes videófelvételeket készíteni. A gyártó közleménye kiemeli a Coolpix S70 retró bőrhatúsú külső borítását, ezzel jelezve, hogy nem mindennapi gépről van szó.

COOLPIX S640

Ennek a gépnek a legfontosabb tulajdonsága a sebesség: a jelenleg a kompakt kategóriában ennek van a legrövidebb indítási ideje, valamint a gyártó közlése szerint autofókusza is olyan gyors mint egy DSLR-gépnek. Egészen pontosan ez azonos a Nikon D40-nel, a gyártó ehhez a típushoz mérten tette ezt az állítást. Az elegáns kinézetű kisgépnek 12 megapixeles felbontása, ötszörös Nikkor optikája és 6,86cm -es képernyője van, valamint ISO 6400-as érzékenységre is képes.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

COOLPIX S570

Tipikus kiskompakt gépről van szó, mely különleges újdonságot nem tartalmaz - olyan szerkezet, ami kötelezően benne van minden gyártó termékskálájában. 12 megapixeles felbontás, 5-szörös Nikkor zoom optika, 6,86cm-es képernyő, valamint az automatikák teljes választéka jellemzik a kisgépet.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az új típusok hamarosan kaphatóak lesznek a boltokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #2
    A második bemutatott gép szerintem cool. Külsőre is, az "érints és exponálj" is tök jó lehet, na meg a HD videó se rossz.

    Az elsőnél a kivetítőt egyáltalán nem tartom jó ötletnek. Nem jó az a parasztok kezébe. De szerencsére úgy látszik, ez a featúre nem kell a népnek.
  • gosub #1
    Kár hogy csak 12 megapixelesek, inkább 24 vagy 32 megapixelt kéne rakni arra az érzékelőre. Hogy jó minőségű legyen és érezzük a valódi fejlesztést! Ja és minimum ISO 28800!