Kruza Richárd

Új Nikon DSLR gépek és optikák jelentek meg

Szám szerint két DSLR gépvázat és két optikát jelentett be egyszerre a Nikon. A fejlesztések továbbra is a tükörreflexes világ felé tolják a vásárlók érdeklődését.

D3000

Az eddigi legegyszerűbb, leginkább elérhető DSLR - így jellemzi a gyár termékmenedzsere az új belépőszintű modellt. Az információk alapján az egyszerűség azoknak van címezve, akik bonyolultnak találják az eddigi DSLR modelleket, tehát a cserélhető optikás eszközök további népszerűsítéséről van szó. Magáról az egyszerűségről annyit tudni, hogy egyrészt egy "Intelligens Útmutató"-nak nevezett szoftver vezeti végig az felhasználót a kívánt beállítások elvégzésében és az egyéni látvány létrehozásában, ezen kívül a grafikus menü a könnyebb eligazodást segíti.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gépben 10,2 megapixeles CCD érzékelőhöz az Expeed képfeldolgozó párosul. Az autofókusz immár 11 pontos, a képernyő pedig 7,62 cm-es. Az átfogó expozíciómérő rendszer és az ISO 1600-as érzékenység a sötét helyeken az eddigieknél jobb képalkotási lehetőségeket ígér, a kis külső méret és kis súly a gép kényelmes hordozhatóságát növeli.

D300s

A kiadott közlemény szerint nem ráncfelvarrásról, hanem a sikeres D300 utódjáról van szó. Az első, legfontosabbnak tűnő újdonság a HD videófelvétel lehetőségének megléte. Ezen belül újdonság a külső sztereó mikrofon csatlakozó és a gépen belüli videószerkesztési lehetőségek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Szintén 7,62 cm-es képátlójú kijelző van rajta, ennek felbontása viszont már 920 ezer pixel. A DX-formátumú, 12,3 megapixeles CMOS képérzékelő a korábbi modellből már ismert. 7 fps-re növekedett a sorozatfelvétel sebessége, mely az MB-D10 markolattal 8 fps-re növelhető. A gyártó szerint a gép 51 pontos Multi-CAM3500 autofókusz rendszere kategóriájában a legjobb. Változott továbbá a gép ergonómiája: a D3-as sorozat és a D700 mintájára egy videóválasztó gomb került rá, valamint a halk exponálás mód is belekerült. Újdonság továbbá a kettős foglalatú adattároló, mely CF és SD kártyákat is támogat.

AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2.8G ED VRII

Az új professzionális teleoptika kisebb méretű, mint elődje, viszont a közlemény szerint jobb nála: állítólag a kategória legjobb képminőségét kínálja, és élességet ígér a teljes képterületen. Ebben nagy szerepe van annak, hogy a mai képérzékelőkhöz lett tervezve az optika több lényeges eleme. A belső tükröződéseket hét ED üvegelem, és a Nikon Nano Crystal tükröződésgátló bevonata csökkenti minimálisra. Három különféle élességállítási mód, valamint a legújabb, VRII-nek keresztelt képstabilizálás is megtalálható az új optikában. A külső ház magnézumból van, és természetesen időjárásvédett.

AF-S DX NIKKOR 18-200 mm f/3.5-5.6G ED VRII

A gyár szerint ez a típus minden létező szempontból felülmúlja elődjét. Az új zoom-mechanizmusnak köszönhetően a megdöntött optika már nem csúszik ki magától, de a biztonság kedvéért zoom záró kapcsoló is van benne. A Super Integrated Coating nevezető többrétegű lencsetag bevonat csökkenti a szellemképet és tükröződéseket. Ebben a modellben is megtalálható az új VRII képstabilizátor.

Az új temékek a szaküzletekben hamarosan kaphatóak lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #4
    "Az új zoom-mechanizmusnak köszönhetően a megdöntött optika már nem csúszik ki magától, de a biztonság kedvéért zoom záró kapcsoló is van benne."

    Most csúszik vagy nem csúszik.
  • Tetsuo #3
    na ja, ilyen a piacgazdasag..
  • Flashy #2
    hát más ötletem nincs, mint hogy ha nem akarnak videót felvenni, akkor ne vegyenek fel videót :)
  • Tetsuo #1
    A d300-at nem is fogjak gyartani? es akinek nem kell video meg sztereo miki, csak 1 jo fenykepezogep? azokkal mi van? :)