Gyurkity Péter

Hamarosan nyereséges lehet a YouTube

Legalábbis a Google ebben reménykedik, elsősorban a reklámokkal megtámogatott videók nézettsége, valamint az ezen kategóriába tartozó felvételek rohamos terjedésére alapozva.

Eric Schmidt, a keresőcég vezérigazgatója a hírügynökségi beszámolók szerint a negyedéves eredmények ismertetése közben tért ki a 2006-ban felvásárolt videómegosztó portál teljesítményére, valamint az ezzel kapcsolatos elvárásaikra. Kiemelte, hogy folyamatosan növekszik a reklámokra alapozott felvételek aránya, ami belátható időn belül akár nyereségessé is teheti az oldalt.

Ezen a téren különösen az úgynevezett pre-roll hirdetések szerepelnek jól, vagyis azok, amelyek a tulajdonképpeni videó lejátszása előtt jelennek meg a képernyőn. A cégvezetők elmondása szerint immár minden hónapban ilyen felvételek milliárdjait tekintik meg a felhasználók, ami mindenképpen kedvező a jelenlegi és a jövőbeni pénzügyi mutatókra nézve. A Google láthatóan mindent megtesz azért, hogy a legális tartalmak bevonása mellett megerősítse a reklámokra alapozott üzleti modellt, ez pedig végre beérni látszik.

Olyannyira, hogy a cég pénzügyi igazgatója szerint nem kell már sokáig várni a nyereségesség eléréséig, amivel kapcsolatban korábban oly sokan jelezték aggodalmukat. A legtöbb elemző szerint ugyanis a három éve 1,65 milliárd dollárért megszerzett oldal túlságosan nagy kiadással jár, a felvételek millióinak sugárzása nem éri meg, különösen úgy, hogy kizárólag a reklámokra alapozzák a bevételi oldalt. Ezzel kapcsolatban még csak hozzávetőleges időpontokról sem beszéltek, ám maga a remény megerősödése is fontos jel lehet.

Az elkövetkező hónapokban kiderül, hogy mennyire vált be a vezetők reménye, illetve, hogy a Google milyen további intézkedésekkel javítana az oldal helyzetén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Murder3 #12
    Engem nem zavar a raklám ebbe bele kell törődni reklám nélkül nem maradna fenn egy ilyen kaliberű oldal ami mindnkinek szar lenne szerintem.
    Leváltani meg egyhamar nem fogja tudni semmi sem szerintem.
    Igaz h a rohadt szerzői védelem meg idegesítő érdekes van h egy zene ami ímímmel van feltöltve és már azt a vidit 1 millióan nézték meg kb az nincs törölve de amit én rakok fe azzal a zenével azt rögtön.
    Ezen kéne változtatni.
    Am a reklám ne azé van h vedd meg a terméket hanme h megismerd jobban a márkáát és ha 1 márkát látsz a tv-ben akkor valószinű h azt veszed meg mint ami no name.
  • bigjoe #11
    Lehet, hogy gáz a reklám vagy mi, de hát ha belegondoltok, hogy milyen technikai háttér kell ehhez a dologhoz és az mennyibe kerül akkor érthető.
    Az internettel az a baj, hogy (szinte) mindenki csak kapni akar....
  • tntmax #10
    A google nem egy jótékonysági alapítvány, nem tudom mire számítottatok. Tény hogy egyre több a vérlázító "feature", de még mindig a legelterjedtebb és korrekt minősége van. Szerintem.
  • richard45 #9
    hát én is kezdek már rosszba lenni a jutubbal, mert volt egy videóklip ami nekem rohadtul tetszett, na ez még júniusban és július elején még elérhető volt aztán kírja nekem hogy az én országomban ez a videó nem tekinthető meg, mondtam magamban "akkor menjetek a p*csába". A youtube régen még tényleg nagyon jó volt, de mostanság elégé lecsúsztak nálam, az ilyen hülye korlátozások miatt, kapják be.
  • kvp #8
    Ha nagyon zavaro a reklam akkor erdemes letolteni a videot, igy garantaltan reklam es szaggatas mentesen meg lehet nezni. Mindezek mellett meg is marad, ha valaki kesobb letorolne, tovabba vannak jobb lejatszok is, mint a flash alapu youtube player.
  • Sanyix #7
    jutyub az lol, lassan már azért eltűntetnek egy videot, mert van benne egy hang ami jogvédett pl dó, mert az egy rakás jogvédett zenében benne van :D

    de olyanok vannak még hogy a pofám leszakad. Volt egy ilyesztős ufo-s video, amikor 2 spanyol nyelvjárású emberke járkál a susnyásban, nyomokat követve, éjszaka. Majd látnak egy guggoló emberszer alakot a távolban, és kamerázzák. Majd az egyik alatt megreccsen egy ág, az alak feje meg hirtelen feléjük fordul, világító szemekkel, majd egy spanyol "szentszar!" kiáltással elkezdenek rohanni el.
    Na most ezt törölték, a szabályok megsértése miatt. Mégis mi a fasz van a szabályokban? Nem szabad videot feltölteni sem hangot?
  • jocco #6
    Te lehet hogy nem, van jó pár millió birka aki igen csak befolyáolható a reklámokkal :)
    Amugy ajálnhatnátok vmi jó videomegosztót mert a yutub már tényleg elég ratyi :)
  • sonicXX #5
    Úgyérted, hiába szakítják meg a reklámot műsorral? :D

    Sose voltam oda a jutyúbért, pár nagyon specifikus zene miatt jártam fel rá egy időben, találtam párat ami megtetszett de pont azt az egyet nem, amit eredetileg kerestem.

    A kezelőfelülete shit, és a koncepciója 3 éve elavult. Ahelyett hogy teletömik reklámmal, ezeket a problémákat kéne megoldani, talán népszerűbbé válna újra. Így viszont lassú de biztos halálra van ítélve.
  • B0nFire #4
    Bullshit. Én reklám hatására még soha a büdös életben nem vettem semmit, és nem is fogok. A kereskedelmi tévék is hiába szakítják meg reklámmal a műsort, mert ezt az időt legtöbb ember arra használja, hogy kaját csináljon magának, vagy elmenjen szarni.
  • FoodLFG #3
    jaja ismerős. :DD Bár ez nem is annyira a jutub hibája, hanem a kiadóké, akik nem ismerik fel, hogy attól még, hogy a jutubon nem elérhető az anyag, attól még máshonnan simán be lehet szerezni / meg lehet nézni.

    Bár pont nemrég ért egy kellemes meglepetés egy kiadó részéről. Jó pár év után sikerült felismerniük, hogy akár ők is feltölthetik a jutubra a videóikat..
    Persze ez még nem sokat jelent, mert minimális mennyiséget (kb 300 klip, amiből max 15% nagyobb előadóé) töltöttek fel.