SG.hu

Új digitális videókamera a Canontól

A Canon bejelentette az MV800 sorozatú videokamerák új zászlóshajóját: az 1,33 megapixeles MV880X-et.

A gyártó közleménye szerint a kamera az első ilyen termékük megvásárlására készülő felhasználók számára készült. Éppen ezért az "Easy" gomb segítségével a kamera teljesen automata módba kapcsolható, így a felhasználók azonnal, egyszerűen készíthetnek felvételeket. A digitális videokamera 14-szeres optikai zoommal és elektronikus képstabilizátorral (EIS), nagyfelbontású 16:9-es üzemmóddal, fehér LED-es Szuper éjszakai üzemmóddal, Éjszakai móddal, a túl erős fényeket kiküszöbölő dupla semleges szűrővel, valamint webkamera funkcióval rendelkezik. A termék DIGIC DV képfeldolgozó processzora osztott csatornákon végzi a videók és a fényképek feldolgozását, a PictBridge kompatibilitás pedig a számítógép használata nélküli közvetlen nyomtatást teszi lehetővé.

Az MV880X felbontása 1,33 millió képpontos, kis mérete (51 x 93 x 130 mm) és tömege ellenére (430 gramm) az MV880X nagy, 2,4" képátlójú színes LCD képernyővel rendelkezik. A "Letter Box" megjelenítési mód biztosítja a 16:9-es felvétel közben a teljes kép megjelenítését, kiküszöbölve az egyébként "nyújtott" képet. A mozgó és állóképek panoráma-szerű megjelenítését egy 0,6-szoros nagylátószögű előtétlencse szolgáltatja. A felvételkészítés egyszerűsége érdekében a kamera célirányosan elhelyezett üzemmód-gombokkal rendelkezik: például a "Night Mode" (Éjszakai mód) gombbal, az LCD háttérvilágítás gombbal, valamint a "Widescreen" (Széles formátum) gombbal, amellyel a felhasználó a normál 4:3 és a szélesvásznú 16:9 mód között váltogathat. A menüben választható opciók az egyszerű navigálást szolgálják.


A Canon aszférikus lencsetagokat is tartalmazó üvegoptikát épített az MV880X-be, amely csökkenti az aberrációt. A dupla semleges (ND) szűrő segítségével elkerülhető a különböző fehér színárnyalatok elvesztése, amely gyakran jelentkezhet a nagyon fényes helyeken (pl. strandon vagy sípályán) történő felvételkészítés során. Az elektronikus képstabilizátor mérsékli a bemozdulást, és egyenletes felvételkészítést biztosít, ami különösen a nagymértékű nagyításoknál fontos, és a legtöbb fényképezési szituációban feleslegessé teszi az állvány használatát.

A képérzékelő által létrehozott állóképeket a kamera JPEG formátumban közvetlenül az MMC vagy az SD memóriakártyára menti, ezáltal leegyszerűsödik az albumokba szánt képek kiválasztása és a nyomatok elkészítése. A memóriakártya kapacitásától függően arra közvetlenül akár 60 perces Motion JPEG formátumú mozgókép is elmenthető. A masina egy sor felvétel-készítési üzemmóddal rendelkezik: EASY (Egyszerű felvételkészítés), Automata, Sport, Portré, Szpotfény, Hó és homok, Gyenge megvilágítás, valamint az éjszakai üzemmódok. A kreatív digitális effektusok között található a Művészi, Szépia, Fekete-fehér, Mozaik, Kocka és Hullám funkció is; emellett 9-féle átúsztatási mód választható. A Bőrfelület funkció használata lágyabb bőrszínt kölcsönöz a fotóalanynak.

A DIGIC DV processzor két független csatornán végzi a digitális állóképek, illetve a videók feldolgozását. Ahelyett, hogy egyszerűen csak rögzítené, amit az optika "lát", a gyártó szerint a chip újraalkotja az "emocionális" színeket, színárnyalatokat és részleteket, amelyek így valóságosabbnak hatnak az emberi szem számára. A processzor 5 órányi folyamatos felvétel-készítési időt biztosít.

A kétirányú kommunikációs szoftver, a DV Messenger 2.0 verziójával kétirányú (peer-to-peer) kommunikáció folytatható, ami lehetővé teszi az élő vagy rögzített audio- és videoadatok internetes cseréjét, valamint a webkamera és a VCR üzemmódokat. A digitális videokamera beépített IEEE1394 interfésze a nagysebességű utóhangosítást és másolást, valamint a nem lineáris képszerkesztési és -kezelési funkciókat szolgálja. Az analóg vonali bementhez számos külső eszköz (VHS lejátszó, analóg vagy digitális kamera) csatlakoztatható. Ezáltal az eszközökről érkező analóg jelek digitálisakká alakíthatók át a digitális videokamera analóg/digitális konverterével. Az újonnan létrehozott digitális fájlok ezután közvetlenül a videokamerán vagy egyéb digitális eszközön - például számítógépen - tárolhatók. A menük nyelve nyolcféle beállítás közül választható ki: angol, francia, német, olasz, spanyol, orosz, japán és egyszerűsített kínai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!