MTI

Michael Jacksonhoz kötődő e-mail vírus terjedt el

A Sophos biztonsági cég szingapúri irodája arra figyelmeztetett, hogy egy olyan internetes vírus terjedt el e-mailen keresztül, amely titkos Michael Jackson dalok letöltését ígéri.

A vírus spam formájában terjed "Remembering Michal Jackson" ("Emlékezzünk Michael Jacksonra") címmel és egy "[email protected]" email címről küldik az internetes bűnözők. A levelekben "Michael Jackson songs and pictures.zip" csatolt fájlt találunk a popsztárról, aki június 25-én halt meg az USA-ban. A Sophos arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy semmiképpen se nyissák meg a csatolt fájlt, ugyanis ezzel azonnal vírusfertőzés veszélyének lesznek kitéve. Mindez úgy jelentkezik, hogy a számítógép automatikusan továbbterjeszti a vírust más internet felhasználók gépére. Ez nemcsak e-mailen keresztül történik, hanem az USB kulcsok automatikusan induló fájljainak fertőzésével is.

Graham Cluley, a Sophos technológiai tanácsadója arra figyelmeztetett, hogy azért különösen veszélyes ez a vírus, mert a híres popsztár hirtelen halálának körülményeire mindenki rendkívül kíváncsi. "A számítógépes felhasználóknak meg kell érteniük, hogy az internetes bűnözők villámgyorsan ki tudják használni a legfrissebb és legszenzációsabb híreket arra, hogy spamet és vírust küldjenek tovább. Éppen ezért mindenki, aki megkapja ezt az e-mailt, azonnal törölje ki, mert ha nem teszi, azzal másokat is továbbfertőzhet" - mondta az informatikai szakember.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MrPrise #1
    Kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy egy ilyen figyelmeztetés hatására hány potenciális "mindentmegnyitó" user nem nyit meg egy ehhez hasonló veszélyes csatolmányt...