Berta Sándor

Rebeat Digital - promóciós segítség független zenészeknek

A tullni Rebeat Digital nevű cég vezetői új szolgáltatást indítottak, hogy így segítsék a független együttesek és előadók ismertté válását.

"Nagyon sok kiváló muzsikus van, de senki sem ismeri őket. Ezért indítottuk el a Media Promotion Service-t. A célunk az, hogy megkönnyítsük a rádiók szerkesztőinek az új zeneszámok felfedezését" - jelentette ki Günter Loibl, a Rebeat Digital alapítója. Az osztrák kiadó azt tervezi, hogy világszerte 1000 rádiót nyer meg a partneréül. A következő fél évben teljesen lefednék a német nyelvterületet. A nagy német és osztrák rádióadók már jelentkeztek, de az Egyesült Államokból és más országokból is volt érdeklődés.

A zenei anyagokat a világ 36 államában működő, összesen több mint ezer kiadótól szerezték be, akik a dalokat eddig 300 online zeneboltban tették elérhetővé. Az adatbázisban jelenleg 100 000 mű található. A rádiók számára a szolgáltatás ingyen igénybe vehető, míg a zenészek és a kiadók az idei év végéig ingyen tesztelhetik a Music Promotion Service-t. 2010 elejétől a Rebeat Digital 20-25 eurót kérne CD-nként. "A digitális zeneterjesztés után egy zenei promóciós szolgáltatás elindítása volt a következő logikus lépés. Így az ismeretlen művészeknek is lehetőségük nyílik arra, amire egyébként nem sok esélyük lenne, hogy a médiákban és világszerte ismertté váljanak" - nyilatkozta Loibl.

A rendszer az előadóknak és együtteseknek azonnal értesítést küld, hogy ha valamelyik rádió játszani kezdi a dalaikat. Az adók a zeneszámokat MP3, FLAC és WAV formátumban tölthetik le a felvételeket. Az újdonságokról a heti hírlevél tájékoztatja a műsorszolgáltatókat. "Az internet mindent megváltoztat. Egy MySpace-oldal ugyan jó és szép, de a tömegeket nem lehet vele elérni. De ha egy rádió befut, akkor elindulhat egy lavina" - mondta Loibl.

A szolgáltatás nem csak a rádiók, de a televíziók, a nyomtatott sajtó és a zenei blogok előtt is nyitva áll. Mindenki támogatásra számíthat, aki hozzájárulhat a felvételek népszerűsítéséhez. A Media Promotion Service legnagyobb előnye azonban, hogy nem regionális, hanem globális szinten működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!