Napi Online

Az ingyenes találatoknál van a legnagyobb esély vírusra

A legnagyobb kockázatot rejtő internetes keresések elsősorban az ingyenes termékekre vagy szolgáltatásokra irányulnak, mint például zene vagy képernyővédők letöltése, illetve az otthonról is végezhető munka kulcsszavaira - állítja a McAfee Inc. internetes biztonsággal foglalkozó cég.

Az ezekhez hasonló keresési kategóriák saját weboldalaikra csábítják a felhasználót, a hackerek és kiberbűnözők pedig gyakran el tudják érni, hogy a felhasználók rosszindulatú szoftvereket töltsenek le, amelyeken keresztül akár személyes és pénzügyi adataikhoz is hozzáférhetnek. A McAfee több mint 2600 népszerű keresőkifejezést vizsgált, hogy megbecsülje kockázatukat. A maximális kockázati mutató azt jelöli, hogy az internetező az adott kulcsszóra való keresést követően maximum hány százalékban találkozhat a találati oldalon veszélyes oldalakkal.

A megtakarításokat vagy pluszbevételeket keresőknél az "ingyenes" szó találati oldalakon 21,3 százalék az esélye annak, hogy onnan kémprogram, spam, adathalász szoftver vagy egyéb rosszindulatú alkalmazás kerül a gépre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bvalek2 #2
    Mese, mese, meskete...
  • torcipepe #1
    ez nem meglepő, az ingyenes oldalak általában ingyenes szervereken vannak fent, ahol hogy csökkentsék a költségeket a védelmi szoftvereken is spórolnak.