MTI

A tálibok amerikai technikával hárítják el a támadásokat

A tálib erők egy része amerikai technikát alkalmazva képes elhárítani az ellenük irányuló amerikai légitámadásokat - írta a The Washington Times hétfőn.

Némely tálib harcosok olyan infravörös tapaszt hordanak ruhájukon, amely azt az információt "közli", hogy barátok, nem pedig ellenségek. Az infravörös tapasz elvben csak az amerikai kormány tulajdonában lehetne, de az interneten minden nehézség nélkül beszerezhető, darabja 10 dollár. Ezek a tapaszok az öngyilkos merénylőket is segíthetik, hogy megközelíthessenek amerikai célpontokat. A tapaszok az Egyesült Államokban megvásárolhatók, és feltűnés nélkül a tengerentúlra küldhetők. A kongresszus kormányzati ellenőrzési hivatala egy közelmúltbeli vizsgálat során álneveket használva, egy fedőcégen keresztül, hitelkártya segítségével vásárolt ilyen technikát.

Az újság szerint a tapaszon kívül egyéb, a terroristák számára hasznos berendezések is hozzáférhetők a világhálón, például éjjellátó készülékek vagy olyan katonai fokozatú kommunikációs rendszerek, amilyeneket az indiai Mumbai ellen tavaly merényletet elkövetők is használtak. A The Washington Times szerint a tálib erők az infravörös tapaszok egy részéhez akkor jutottak hozzá, amikor megtámadtak amerikai utánpótlási oszlopokat Afganisztánban és Pakisztánban.

A tapaszon infravörös fényre egy amerikai zászló válik láthatóvá, és arra fejlesztették ki, hogy az éjszakai harcokban az amerikai katonák ne nyissanak tüzet egymásra. Egy friss kormányzati vizsgálat kimutatta, hogy amerikai egyenruhát és infravörös tapaszt viselő terroristák közel tudtak kerülni az amerikai és a szövetséges erőkhöz a harctereken és a bázisoknál. Az amerikai kormány nem forgalmazza az Egyesült Államokban ezeket a különleges tapaszokat, amelyeket azonban Kínában is gyártanak, ahonnan mások is megvásárolhatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #7
    Aki kipróbálja az Arma2 őt az úgy nagyjából képbe kerül, hogy milyen brutális egy fegyveres összecsapás. Teljes a káosz senkiről nem tudni hol van, mi van és ki van.

    Sokkolóan effektívebb a nyugat haditechnikája mint a lázadóké de egy olyan rendet tart fent, ami bármikor könnyedén megtörhető. Nagyon modern a tűzvezető rendszerük és távolságot is próbálnak fenntartani az ellenségtől, hogy ezt a káoszt elkerüljék.

    Számomra az az érdekes, hogy eddig nem tudtak felmutatni elég effektív harci technikákat, hogy csatában is győzni tudjanak a nyugat ellen. Vagy annyira hülyék mint ahogy állítják, vagy tényleg rettentően szervezetlenek.

    Kevesebb öngyilkos merénylőt - több puha célpont elleni támadást - közelebb az ellenséghez - kevesebb fundamentalizmust, nagyobb pragmatizmust. Nem tudom egy tálib vezetőnek szabad e Sun Tzunt olvasnia - de ha Kinai rakétát szabad használniuk gondolom ez sem lehet egy nagy tabu.

    Adjunk még tippeket srácok :)

  • Sanyix #6
    CS.N.A.T.K.K? Már ott is van! :D (ennek beláthatatlan következményei lesznek).
  • Sir Ny #5
  • Teppik Amon #4
    Ezen most valóban hangosan felnevettem, mondhatni LOL :D
  • Solten #3
    Na tessek... Ha' nem megmondta elore mindenki...!?
  • hiftu #2
    "amelyeket azonban Kínában is gyártanak"
    Nesze neked biztonságpolitika..
  • Laceee #1
    csak nehogy a..., úristen már ott van !!! :)