MTI

Továbbra is a YouTube az iráni tüntetések legfőbb médiuma

Továbbra is a YouTube az iráni ellenzéki tüntetésről készült videók legfőbb médiuma, jóllehet a videomegosztó portálhoz való hozzáférést a közel-keleti országban blokkolják.

Az interneten látható rövid videók közül az a felvétel, amelyen egy iráni rohamrendőrt fognak közre a tüntetők, kedd estig több mint 300 ezer találatot kapott. A mobiltelefonokkal sietve készült videókon a rohamrendőrség és a választási csalások ellen tiltakozó tömeg összecsapásai láthatók, több összeállításban a tüntetés képeit a feltöltők kommentárjaival egészítették ki. A felvételekhez küldött bejegyzések között számos, Muszavi híveit támogató üzenet olvasható, és a arra buzdítják a tüntetőket, hogy ne adják fel a reményt, illetve szabadságot követelnek az iráni népnek.

A Google tulajdonában lévő videomegosztó mellett a Facebookhoz is nehézkes Iránból a hozzáférés, miután a közösségi portál az egyik legfontosabb forrása lett a választásokról szóló információknak. Scott Rubin, a YouTube szóvivője elmondta, hogy szolgáltatásuk elvei szerint minden erőszakos eseményről küldött videót el kellene távolítaniuk, azonban a tüntetésekről készült felvételeket azok dokumentumértéke miatt továbbra is megpróbálják elérhetővé tenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!