MTI

Kétmilliárd felett a twittertüzenetek száma

Kifagytak bizonyos Twittert használó Mac- és iPhone-os szoftverek, miután a Twitter összes üzeneteinek száma elérte a 2 milliárd 147 millió 483 ezer 647-et, amely a legnagyobb olyan érték, amelyet bizonyos szoftverek még értelmezni tudnak.

Hasonló esettel van dolgunk, mint amelyet 2000-ben "milleneum bugnak" neveztek: akkor az évezredváltó számítása okozott problémát a gépeknek. A mostani hibát az interneten tréfásan Twitpocalypse-nak hívják. Miután a Twitter üzenetek száma átlépte a fenti értéket, bizonyos twitteres alkalmazások bedobták a törülközőt.

A furcsa jelenség legelső áldozata a Twitterific for iPhone volt, amelynek működése az esemény után azonnal leállt. A programot kiadó cég ugyan kiadott egy szoftveres javítást, azonban ez nem segített a problémán. Az alkalmazás egyik fejlesztője, Craig Hockenberry magán a Twitteren közölte, hogy sikerült kidolgoznia a megfelelő javítást, ám sokáig kellett arra várni, hogy az Apple jóváhagyja azt, és saját rendszerébe is feltöltse. A Twitterific nemrég felkerült ingyenes verziója már hibamentes, azonban a prémiumszolgáltatásokat tartalmazó fizetős változat még nem az.

Egy másik szoftver, a Macre és iPhone-ra egyaránt elkészült Tweetie is a Twitpocalypse áldozata lett. Bár a Twitter nézegetése és publikálása működik, azonban a keresőfunkció a Macen továbbra is hibás, egyedül iPhone-on sikerült elhárítani a szoftveres problémát. A hibákat folyamatosan javítják, így érdemes rendszeresen visszanézni, felkerültek-e már a honlapokra a legújabb verziók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • raingun #2
    aki használja, az megérdemli
  • valentine2 #1
    Már elhunyt történelmi személyek, hírességek nevében is küldenek Twitter üzeneteket. A szélessáv újabb "csodája"!

    http://www.isite.hu/internet_hirek/web2/20090616/jó-ízlés-határán-twitter-holtaknak-tweeji