MTI

Kína védi felháborodást keltő internetszűrő programját

Nagy felháborodást kelt egy szabálytervezet Kínában, amely szerint a káros tartalmakat kiszűrő új internetszűrő programot kell csatolni minden, július 1-je után az országban eladott számítógéphez. A kormányzat szerint a terv az ifjúság védelmét szolgálja, s tagadják, hogy a program segítségével a felhasználók személyes adatait gyűjtenék.

A "Zöld Gát" elnevezésű új számítógépes program hirdetett célja az, hogy kiszűrje az erőszakot és pornográfiát tartalmazó internetes oldalakat, kipróbálói szerint azonban olyan honlapokhoz sem engedi a hozzáférést, amelyek homoszexualitással kapcsolatos beszélgetéseket vagy képregényfigurákat tartalmaznak (például Garfieldét). Emberjogi szervezetek a terv visszavonását követelik, és tiltakozó petícióra készülnek. Több ipari szakértő kételkedik a szűrőprogramot alkalmazó számítógépeken tárolt információ biztonságában, az ipari és informatikai minisztérium azonban a központi televízió egy csütörtöki műsorában hivatalosan tagadta, hogy a program megfigyelésre és információszerzésre alkalmas funkciókat tartalmaz.

Az állam internetes tartalmak kiszűrésére irányuló céljai már a múlt héten is gúny tárgyává váltak a felhasználók körében, amikor az 1989. június 4-i Tienanmen téri demokráciamozgalom véres leverésének 20. évfordulóján időszakosan megakadályozták a hozzáférést olyan képmegosztó weboldalakhoz, mint a Twitter és a Flickr.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loptop #3
    pffffff

    mit kell ezen annyira kiakadni? le kell formázni az adathordozót és feltelepíteni rá egy rendes Linuxot vagy egy kalózXP-t , majd egyből egy truecrypt-et , egy TOR-t (Vidaliát) és ennyi, csókolom..
  • Narxis #2
  • bvalek2 #1