MTI

Levédi a sztárok nevét a Twitter

Már a nyáron bevezeti azt a biztonsági eljárást a Twitter közösségi mikroblog portál, amely a jelszóval való megerősítés révén védené ki, hogy egyes felhasználók az oldalt használó világsztárok nevében írogassanak.

A biztonsági intézkedésről szóló terveket már régóta fontolgatták a portál háza táján, a legutóbbi "sztárszemélyiség-lopás" azonban felgyorsultak az erre irányuló lépések. A múlt héten Tony La Russa, a St. Louis Cardinals baseball-csapat edzője perrel fenyegette meg a Twittert, miután az egyik felhasználó az ő nevével hozott létre profilt, és írt bejegyzéseket néhány már elhunyt Cardinal-játékosról. Biz Stone, a közösségi oldal egyik alapítója egy bejegyzésben megerősítette, hogy a hamis profilt törölték, de cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint megegyeztek volna La Russával és kártérítést fizetnének neki. A múltban már több híresség is jelezte, hogy a nevükben "twittelnek" egyes felhasználók.

A jelszóval való megerősítési szolgáltatás alapvetően a köztisztviselők, a közhivatalok, a híres emberek, illetve sportolók és már ismert személyiségek számára lesz elérhető annak elkerülésére, hogy mások ne tudjanak visszaélni nevükkel. "Bízunk benne, hogy a jövőben még jobban ki tudjuk terjeszteni ezt a szolgáltatást, de az ehhez szükséges források miatt a biztonsági intézkedés bevezetése egyelőre csak kisebb léptékben kezdődhet meg" - tette hozzá Stone. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a biztonsági pecsét nélküli oldalak nem minősülhetnek automatikusan hamisítványnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akyyy #1
    az én nevemet is valamelyik fasz beregelte, de úgy látszik csak celebeknek adják vissza:F