SG.hu

Hamis antivírus pornócsalival - ezúttal a Twitteren

A hamis antivírus-programok terjesztői ezúttal a Twittert szemelték ki maguknak, és számtalan piszkos trükköt bevetnek.

Újabb, ún. Black Hat SEO trükköket lokalizáltak a Twitteren a Panda Security szakemberei. A technika lényege, hogy különféle piszkos trükkökkel (keresőoldalak találatainak etikátlan eszközökkel való manipulálása, webkettes oldalakon keresztüli, hamis user-profilok mögül végzett népszerűsítő tevékenység) igyekeznek egy konkrét, fertőzött oldalt a webes köztudatba hozni - így a nagy számok törvénye alapján bőven lesznek olyanok, akik rákattintanak a linkre, és megfelelő védelem híján megkaphatják azt a vírust, amely - ironikus módon - ismét csak a már jól ismert hamis vírusirtót fogja "népszerűsíteni".

"A technika egyszerű, és a Twitter népszerűségét használja ki" - magyarázza Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. "A kiberbűnözők egy rakás hamis felhasználói profilt hoznak létre a Twitteren, és a PhishTube Broadcast topikba ezrével öntik a hozzászólásokat, a fertőzött oldalra mutató linkekkel együtt. Ezáltal a topik felkerül a legnépszerűbb topikok listájára, ahol persze sokan önkéntelenül is rákattintanak, hogy megnézhessék, mi a fene olyan érdekes ezen az oldalon; persze az is sokat segít a gyors népszerűségen, hogy a hozzászólások pornográf tartalmakat ígérnek.

Az oldalról a gépre letöltődő vírus a már unalomig ismert Privacy Center nevű hamis antivírus-programot telepíti fel, amely folyamatosan hamis figyelmeztetésekkel riogat, és felajánlja, hogy a továbbfejlesztett változat megvásárlásával megszabadít a nemlétező kártevőktől.

"Akkor is érdemes egy gyors tesztet lefuttatni, ha látszólag nincs jele a fertőzésnek - tette hozzá Sándor Zsolt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!