SG.hu

HP-kampány a gépek kikapcsolására

A HP környezettudatosságra ösztönzi felhasználóit: a "Power To Change" program a PC-k kikapcsolásának környezetkímélő hatására hívja fel a felhasználók figyelmét.

A HP ma bemutatott Power To Change kampánya a környezet megóvása érdekében világszerte attitűdváltásra ösztönzi a számítógép használókat. A kampány keretében letölthető új asztali widget, vagyis mini alkalmazás a munkaidő végeztével figyelmezteti a felhasználókat a számítógép kikapcsolására, illetve kijelzi a használaton kívüli, tétlen PC-k kikapcsolásával elért összesített energia-megtakarítást. A magánszemélyek és vállalatok által a világ bármely pontján letölthető Power To Change widget minden PC-platformmal együttműködik. A widgettel a világon mindenütt nyomon követhető az egyéni és globális felhasználók attitűdváltása nyomán elért energia-megtakarítás.

A HP becslése szerint ha 100 ezer felhasználó minden este lekapcsolja munkavégzésre használt számítógépét, 2680 kilowattórányi energia-megtakarítás érhető el, a kibocsátott szén-dioxid mennyisége pedig több mint 1590 kilogrammal csökkenhet naponta. Ez a megtakarítás kb. 105 gépkocsi egész napi emissziójával egyenértékű.

A PC Energy Report szerint az egyesült államokbeli cégek és szervezetek által feleslegesen bekapcsolva hagyott 108 millió számítógép évente mintegy 2,8 milliárd dollárt többlet energiaköltséget okoz, illetve 20 millió tonna szén-dioxiddal terheli a környezetet, ami 4 millió autó károsanyag-kibocsátásának felel meg. Az egész világra kiterjedő Power To Change program kínaiul, angolul, japánul, portugálul és spanyolul is elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #1
    Hmm, a standby/hybernate valahogy szimpatikusabb. Már csak azt kell(ene) megoldani, hogy a hálózati kapcsolatot tudja folytatni... De itt messze nem tartunk, a Win még egy mezei hálókábelkihúzást sem él túl...