SG.hu

Egyesül a Magyar Telekom és a T-Kábel

A Magyar Telekom Igazgatósága a mai napon a Magyar Telekom és a T-Kábel egyesülésére tett javaslatot. A lépéssel a cég évente várhatóan 1 milliárd forintot takarítana meg.

A Magyar Telekom Igazgatósága a mai napon javaslatot tett a T-Kábel Magyarország Kft.-nek (T-Kábel) a Magyar Telekom Nyrt.-be történő jogi beolvadására. A javaslat egy újabb lépést jelent a Magyar Telekom Csoport három éve meghirdetett integrációs folyamatában. A beolvadás a Dél-Vonal Kft.-t is érinti, amely társaság a T-Kábel 100%-ban tulajdonolt leányvállalata.

A Magyar Telekom T-Kábel és Dél-Vonal leányvállalatai T-Home márka alatt analóg és digitális TV szolgáltatást, szélessávú internetet, valamint IP alapú hangszolgáltatást nyújtanak Magyarországon. Miután az anyavállalatnál a korábbi, technológiák mentén felépített szervezeti és menedzsmentstruktúrát ügyfél kategóriák mentén felépített struktúra váltotta fel, 2008 őszén lehetővé vált a márkastruktúra megújítása is. Az anyavállalat a márkaváltás a keretében vezetékes termékkínálatát sikeresen konszolidálta és egyszerűsítette T-Home márkanéven. A fenti lépések eredményeképpen a TV szolgáltatás a "három képernyős stratégia" egyik legfontosabb elemévé lépett elő.

A cég közleménye sezrint az összeolvadás a társaság versenyképességének erősítése mellett a közös működésből eredő szinergiáknak köszönhetően hozzájárul a hatékonyság javításához, a költségek további csökkentéséhez, illetve a pénzügyi és emberi erőforrások optimális működtetéséhez. Az összeolvadásból származó költségmegtakarítás évente közel 1 milliárd forintot ér el. Mivel a csoport hosszú távú versenyképességének a fenntartásához elengedhetetlen a költségek racionalizálása és a hatékonyság növelése, ezért a Magyar Telekom számára a hatékonyságot javító konszolidáció továbbra is kiemelt cél marad.

Az Igazgatóság javaslatát a Magyar Telekom Rendkívüli Közgyűlésének, valamint a két leányvállalat legfőbb szerveinek jóvá kell hagynia, amelynek tervezett időpontja 2009. június 29-e. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul. Mivel a társaságok közvetlenül és közvetetten a Magyar Telekom 100%-os tulajdonában vannak, a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!