MTI

McCartney töröltette házát a Google-térképről

Töröltette londoni luxusvilláját a Google panorámafotós térképszolgáltatásáról Sir Paul McCartney.

A Google Street View - amely digitális fotókból összeállított valós utcaképeket mutat interaktív térképén - márciusban vált hozzáférhetővé Nagy-Britanniában, és azonnal komoly botrányokat okozott. Sokan ugyanis kínos helyzetben látták viszont magukat vagy közeli ismerőseiket, annak ellenére, hogy a szolgáltatás elvileg felismerhetetlenné teszi a fotókon megjelenő személyek arcvonásait.

A kellemetlenebbek közé tartozott például annak a férfinak az esete, aki éppen a londoni Soho egyik szexboltjából lépett ki, amikor a Street View brit változatát készítő fényképezőautó a környéken járt, és le is kapta az illetőt. Ugyancsak többen felismerni véltek egy részeget, aki a Google fotós térképén az egyik kelet-londoni pub falánál szabadul meg a napi fogyasztástól.

Sir Paul McCartney, a Beatles egykori basszusgitárosa, azonban csak most vette észre, hogy az elegáns észak-londoni St John's Wood kerületben lévő otthonára a szolgáltatás révén szabad panoráma nyílik. A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - pénteki beszámolója szerint a 66 éves Sir Paul ezen feldühödött, mivel szigorúan veszi a személyes biztonságát érintő ügyeket azóta, hogy John Lennont, a Beatles másik frontemberét 1980-ban egy merénylő New Yorkban agyonlőtte. "Macca" londoni házát a nap 24 órájában őrzi egy biztonsági cég, amely panaszt tett a Google-nál, és az internetes óriáscég ki is takarta az utcaképből a máig aktívan turnézó zenész villáját.

A Google szóvivője ugyanakkor a brit lapnak azt mondta: "most már bárki saját maga is egy kattintással el tudja távolítani lakását a fotótérképről, a használók millióinak elsöprő többsége azonban nagyon örül, ha felfedezi otthonát a Street View utcaképein."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ldavid #5
    de én már tudom, mert csakazért is megkerestem erre :)

    egyébként lehet mást is zavarna, mert a brit fotók a korábbiakhoz képest baromi jó minőségűek
  • cateran #4
    Angol wazzeg..mit vártatok? Nem az esze miatt lett Sir...
  • Sir Ny #3
    legyen boldog
  • Spudlingus #2
    Hát nem sok esze van Sir McCartney-nak. Hisz ha valaki tudja, hogy hol lakik ugyse nézegeti a GoogleStreet View-al...aki meg nem tudja ugyse fogja azután se tudni, kivéve ha pont nem vigyorgott az ablakba integetve a kocsinak, vagy nincs eredetileg oriástáblákkal benyilazva,hogy: "Itt lakik Sir Paul McCartney, tudod a Beatles-es arc". :)
  • pixx #1
    És ha igazából ott jársz se fogod látni, mert ki van takarva ott is. :)