MTI

Szülést ábrázoló videóval sokkolják a fiatalokat

Iskolai egyenruhában, fájdalomtól sikoltozva, gúnyolódó fiúk és lányok körében hozza világra gyermekét egy tinédzser lány azon a sokkoló videón, amely a serdülőkori terhesség elkerülésére figyelmezteti a fiatalokat, és amelyet több százezer internet felhasználó töltött már le.

A Londontól 160 kilométerre északra fekvő Leicester város közegészségügyi illetékesei maguk készítették és töltötték fel a rövid "közérdekű közleményt" az olyan közösségi oldalakra és videómegosztó portálokra, mint a Facebook, vagy a YouTube. A szervezők szerint a videót, amelyen egy színésznő alakítja a "felelőtlen" iskoláslányt, már több mint negyedmilliószor töltötték le.


A sokkoló rövidfilm végén egy felirat szólítja meg a nézőket, miszerint: "Nem olyan, mint vártad? Tinédzserként szülőnek lenni sem az". Egy közelmúltban készített felmérés szerint a tinédzserterhességek aránya Angliában és Walesben az európai adatokat tekintve a legmagasabbak közé tartozik, és az utóbbi időben folyamatosan növekszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #12
    Ebből előbb utóbb táborozás lesz, főleg magyarországon. Sajnos bizonyos népcsoportok nem bírnak magukkal.
  • mrzool #11
    Hát én nem örülök neki, hogy c-kategóriás 'állampolgárok' kapják az adómat...
  • Sir Ny #10
    ígyis úgyis adóznod kéne, inkább örülnél, hogy olyan kapja aki rászorul, olyan helyett aki nem.
  • raingun #9
    Ha az én adómból kapod a segélyt akkor igen is közöm van hozzá!
  • hiftu #8
    A társadalom számára csak akkor hasznos egy korai szülés, ha annak eredménye pozitiv kimenetelű. Ha leszűkítjük (nem szabad egyébként) csak gazdasági eredményességre, akkor azt mondhatjuk, hogy akkor hasznos, ha nem segélyeken fogtok élni utána. Ha létrejövő új nemzedék, mint potenciális munkavállaló lesz, akkor hasznos, ha nem, akkor pedig... de ezt tudjuk már rég..
  • TeDDyRuSh #7
    Én is bírom a sokkoló reklámokar, ezért tetszik az a családi képes reklám. Nagyon odab@sz. Popolinának meg annyi, hogyha gazdag a család, akkor termelj sokat és mindet neveld fel rendesen. Senki nem haragszik, hidd el.
  • uniu #6
    senkinek semmi. Csak majd ne sírja ha 16 évesen még magadat sem tudod eltartani pláne a gyereket...
  • Miss Popolina #5
    Kinek mi a ge*i köze van hozzá mikor esek teherbe ???!!!
  • Vorpal #4
    Európa demográfiai válságban van - ha így folytatjuk és nem veszik át a helyünket bevándorlók/nem adjuk a lovat a cigók alá mind kihalunk.

    Az ilyen reklámoknak azt kéne sugallniuk - milyen mókás is szülni.
    Kacagva egy futballpályányit.
  • zola2000 #3
    És mi a bajuk azzal hogy megint sokan korábban szülnek? Régen is tizenéves korban szültek az emberek, az 1950es évek után jött egy divathullám, hogy később kell, de most újra visszaáll a természetes szülési idő, ez van. Az iskoláról annyit hogy lehet utána magántanárnál is tanulni, angliában van pénz arra...