Gyurkity Péter

Júliusban jöhet az új iPhone

Internetes magazinok értesülése szerint az Apple háza tájáról már kiszivárgott az állítólag július közepén megjelenő új iPhone készülékek specifikációja - ezúttal képek nélkül, ám pontos adatokkal.

Az Apple iPhone Apps arról számolt be, hogy az Apple hardveres fejlesztésekért felelős csoportjának egy tagja kiszivárogtatta a készülékek részleteit. Eszerint két új változatot várhatunk, amelyek 16, illetve 32 GB adatot tárolhatnak majd el, szemben a jelenleg elérhető 8 és 16 GB-os verziókkal.

Legalább ilyen fontos, hogy a cég ezúttal vékonyabb dizájnnal készül, a készülékeken pedig több kisebb-nagyobb változtatást eszközölnek, abban reménykedve, hogy az új vásárlók mellett a meglévő tulajdonosok is a csere mellett döntenek majd. Ennek érdekében az új változatok 3,2 megapixeles kamerát kapnak, ezt pedig OLED-kijelző, másfélszer nagyobb üzemidő, kétszer nagyobb processzorteljesítmény és memória egészíti ki, a telefonok pedig ezúttal beépített FM-egységgel egészülnek ki (bár ez utóbbit maguk a felhasználók sem nagyon követelték).

A videórögzítés és -szerkesztés szintén elérhető lesz, a mozgó- és állóképes állományokat pedig MMS-ben küldhetjük majd el kapcsolatainknak. A beépített iránytűt a kamerával, valamint a GPS és a Google Maps szolgáltatással kombinálják, ez pedig a navigálásban, valamint a képkészítés helyszínének meghatározásában segíthet. Egyelőre megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyire hihető a hír, a többség kivárná a júliusi megjelenést, hogy meggyőződjön annak valódiságáról.

A forrás szerint a cég szeretné tartani a 200 és 300 dolláros kereskedelmi árat, amely különösen az OLED-kijelző alkalmazása miatt nehezen hihető az elemzők egy része számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • redgreen #42
    És most olvasom, hogy T-től is lehet független szifon 3G-t venni, legálisan, jelenleg 160 ezer Ft-tól.

    Ja, és jól tippeltem, mert nem lesz benne OLED.
  • redgreen #41
    Ha OLED lesz benne, akkor a GPS nyugodtan ki is kerülhet, hiszen az OLED kijelző képe nem igazán olvasható napfényben.
    Aki szerint pedig egy telefon lehet teljes értékű fényképezőgép, azoknak ajánlom bármelyik fotózásról szóló könyvet. Egyszerűen nem éri meg a gyártóknak alapfunkciókon kívül mást belepakolni egy ilyen nem létfontosságú részegységbe. Láttam kifejezetten fényképezésre kihegyezett mobilokkal készült képeket, és bizony még digitális fotókhoz edzett szem számára is borzalmasak. Nem is lesznek szebbek, hiszen korlátozott a beépítési méret, és a fizika törvényeit nem hatja meg, hogy a dobozon Nokia vagy Samsung felirat díszeleg.
    Az iPhone pedig lehet, hogy több sebből is vérzik, mégis lehet benne valami, hogy ennyire sok ember által vágyott tárgy lett. Nem tökéletes, de van mivel kárpótoljon a tökéletlenségeiért. Mindezek fölött élmény használni. Az akksi csere sem annyira bonyolult, akár házilag is. A neten 2-3000 Ft-ért érhetők el hozzá szettek, amelyekben benne van az akksi mellett a szétszedő szerszám is. Már persze aki sokallja az Apple szervizt és nem érdekli a garanciavesztés. Ja, és tud egy kicsit forrasztani.
  • cateran #40
    Igen,igen..bezzeg külföldön,ahol a sok indiai,lengyel,magyar,stb munkás dolgozik a gyárakban..ott aztán ihaj-csuhaj a minőség...álmodik a nyomor....(azaz pontosabban,nem tudom máshol mi a helyzet,de pl angliában alulról súrolja a minusz végtelent a szinvonal,mindenféle szolgáltatásban amit angolok csinálnak..)
  • Rexhawk #39
    "OLED-nek nem látom nagy hasznát"
    jah csak +200 óra akku időt :)
    amúgy szerinttem powerpc-s proci lesz benne, mert Nem véletlenül vásárolta fel a P.A. Semi -t
  • dilofekete #38
    Akkor még sajnos nem lesz telefonom eggy jó ideig. Majd nyomtatok eggy összehajtható dobozt
  • Kecske2 #37
    "Csak attól félek, hogy megadja magát a kijelző/akksi pár éven belül. Nem tudja valaki, hogy ha ezek közül bármelyik bekövetkezne, mit lehet tenni?"

    De tudom. Bal kézzel a jobb váll fölött, laza csuklómozdulattal jó messzire el kell hajítani.
  • Ferrer #36
    És Te, azt hallottam, hogy a jailbreakelt készülékeket nem szabad kikapcsolni, ez ugye nem igaz..? Mert akkor tényleg hamar meg fog dögleni nálam..
  • krajcsovszkig #35
    OLED-nek nem látom nagy hasznát, de egyébként úgy néz ki ez nem lesz annyira fos, mint a mostani iphone, sőt, jó lesz:). De remélem legalább lesz benne videotelefonálás, egy normális vaku és min. 3,6-os 3G-is, mert anélkül elég ciki már egy telefon ebben a kategóriában. Meg azt is remélem, hogy ezen nem fog magától berepedezni a lakk... És ha még a gyökér árusítási formáról is letennének, akkor lehet, hogy még vennék is :D (bár az N5800 úgy érzem még mindig több hasznos funkciót tud)
  • Glutamin #34
    "nem szeretem a telefonokat, mert mindig földhözvágom őket"

    Ez egy hatékony módja a pénz felhasználásának.

    "Megéri ilyet venni"

    Ha jól keresel, akkor igen. Persze függ attól is milyen sűrűn csapkodod földhöz:D
  • Glutamin #33
    Ha lesz benne AF + Xenon + 5mp, akkor benevezek egyre. A fényképező ma már fontos paraméter. Ki akar egy kompakt gépet magával hurcolászni, ha a telefon is megfelel az alkalmi fényképekhez.