MTI

Megtartja első fellépését a Youtube Szimfonikus Zenekar

Háromnapos közös gyakorlás után szerda este lép fel a New York-i Carnegie Hallban a 90 zenészből álló nemzetközi YouTube Szimfonikus Zenekar.

A koncert csütörtöktől már látható lesz a videomegosztó portálon. A több mint 30 különböző országból érkezett zenészek a koncertre otthon gyakoroltak, de online magánórákat is vehettek a világ leghíresebb zenészeitől. A fellépésen Giovanni Gabrieli, Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Heitor Villa-Lobos és John Cage műveit szólaltatják meg. Előadják Tan Dun kínai származású, Oscar-díjas zeneszerző (Tigris és sárkány) Internet Szimfónia No.1, Eroica című darabját is.

Az eseményen Michael Tilson Thomas Grammy-díjas karmester, a San Franciscó-i Szimfonikusok zenei igazgatója dirigál. A zenekar tagjait közel 3 000 meghallgatás során választották ki. A világ legjobb zenészeiből álló zsűri először alaposan megrostálta a jelentkezőket - az esélyesek száma 200-ra csökkent -, később a YouTube átogatóinak szavazatai alapján döntötték el véglegesen, hogy kik léphetnek fel a nemzetközi koncerten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akyyy #1
    Kik azok az átogatók?

    Magyar zsűritag ki lesz?