MTI

Büntetné az EP a gyerekek internetes zaklatását

Az uniós tagállamok tegyék büntethetővé gyermekeknek az interneten történő, szexuális célú zaklatását - javasolta Strasbourgban elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament (EP).

A testület indítványozta, hogy az uniós országok számítógépgyártói előzetesen telepítsenek a gépekre könnyen aktiválható gyermekvédelmi szoftvereket. Az állásfoglalás ugyanakkor síkraszáll az internet szabadságáért. A képviselők szerint az uniónak biztosítania kell, hogy a vitatható politikai nézetek interneten való kifejtése ne járjon büntetőjogi felelősségre vonással. Biztosítani kell azt is, hogy "semmilyen törvény vagy gyakorlat ne korlátozza vagy tegye büntethetővé az újságírók és a média jogát az információ híradási célból történő összegyűjtéséhez és terjesztéséhez".

Az EP szigorúan korlátozná azon esetek körét, amelyekben egy magántulajdonú internetes társaságot adatok kormányzati hatóságoknak való átadására lehet felszólítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hottold #2
    honnan tudom, hogy akit "zaklatok" az gyerek-e vagy sem? illetve honnan tudja bárki is hogy én nem vagyok-e ugyanúgy gyerek, és egyáltalán!!! hogy jön bárki is ahhoz, hogy chat-es magánbeszélgetéseket alapos gyanú nélkül lehalgasson,

    valamint végül, de nem utolsó sorban, hogyan fognak titkosított és/vagy nem ismert program által generált üzeneteket lehallgatni és bíróságon bizonyítékként felhasználni ???
  • szombi #1
    eddig nem büntették?