SG.hu

24 órás hackerverseny - másodszor

A kancellár.hu és az Eötvös Loránd Tudományegyetem immár második alkalommal rendezi meg közösen 24 órás hackerversenyét, felsőoktatási intézmények hallgatói számára, az ELTE Déli Tömbjének Lovardájában, 2009. március 20-án, pénteken 14 órától.

Az idei versenyen a résztvevőknek három feladatot kell megoldaniuk, amelyek az informatikai biztonság gyakran használt területeivel kapcsolatosak. A jelentkezőknek széles körben ismert algoritmusokat és kódokat kell optimalizálniuk és testre szabniuk, amelyek a kriptográfia és a biztonsági programozás mellett a hacker technikákat is érintik. A kétfős csapatoknak egy teljes nap áll rendelkezésükre a feladatok megoldására.

A beadott programokat a bírálók futási idejük vagy a kód mérete alapján fogják értékelni. A megoldásokat futtatható formátumban kell majd leadni, úgy, hogy a futtatásra két, azonos hardverelemekkel rendelkező számítógép áll majd rendelkezésre. Az egyiken egy Windows XP, a másikon egy Ubuntu Linux fut majd. A zsűri a futási időket ezeken a számítógépeken méri, attól függően, hogy a versenyzők melyik operációs rendszerre fejlesztették a megoldásukat. A programokat egymás után háromszor futtatják le, ezek átlagos eredménye adja a végeredményt. A végső győztes az, aki a legtöbb pontszámot kapja.

A verseny díjazásaként az első csapat 150 000 Ft-ot vihet haza, és emellett tagjai részt vehetnek a kancellár.hu-nál egy 10 napos munka próbaidőn, ami szerencsés esetben fél éves gyakornoki programot is jelenthet számukra. A második helyezett 100 000 Ft-os, a harmadik pedig 50 000 Ft-os díjat nyer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #2
    Na ! Ezeket fogják ezentúl megfigyelni...
    /Kényelmesebb,olcsóbb,mint a keresgélés,alkalmazás jó pénzért/
  • szombi #1
    most meginn jönnek majd a hacker<-->cracker dumák.

    Jah, és az összes dögöljön meg, aki rosszra használja képességeit.
    Antiszociális, degenerált barom. Barátnőzés helyett tuti jó poén lehet...

    És azok is dögöljenek meg, akik nem képesek jó pénzért alkalmazni a jó képességű embereket.
    Mert ennek köszönhető h. vannak vírusok meg spamek.