Berta Sándor

Kiberbűnözés elleni konvenció alakul

Az Európa Tanács 47 tagállama közül már 24 ratifikálta a dokumentumot. A szerződés aláírói vállalják, hogy közösen lépnek fel a gyermekpornográfia, a szerzői jogsértések és a számítógépes rendszerek elleni támadásokkal szemben.

Az országok emellett a jelenleginél jobban szeretnék koordinálni az eljárások lefolytatását, illetve felgyorsítanák az igazságügyi folyamatokat. A dokumentumot Eberhard Kölsch Németország európa tanácsi képviselője írta alá. Az Európa Tanács egy regionális nemzetközi szervezet, amelynek székhelye Strasbourgban van. Jelenleg 47 tagja van, de nyitva áll bármely olyan európai állam előtt, amely elfogadja a jogállamiság intézményét és garantálja állampolgárai számára az alapvető szabadság és emberi jogokat.

Németország 1950. július 13-a óta tagja az Európa Tanácsnak, míg Magyarország 1990. november 6-án helyezte letétbe a csatlakozási okiratait. Az Alapszabályt az Országgyűlés az 1991. évi LXXI. törvénnyel hirdette ki. Hazánk 2001. november 23-án írta alá a Kiberbűnözés Elleni Konvenciót, amit az Országgyűlés 2003. december 4-én ratifikált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!