MTI

Minden harmadik kiskorú brit "kiberzaklatás" áldozata

Minden harmadik kiskorú brit szenvedő alanya volt már "kiberzaklatásnak", vagyis kapott már durva SMS-t, heccelődő telefont, illetve ilyen tartalmú internetes üzenetet - állapította meg egy kedden közzétett felmérés.

A Beatbullying jótékonysági szervezet több mint kétezer 11-18 éves korú brit fiatalt kérdezett meg a témában, megdöbbentő eredménnyel. "A kiberzaklatás olyan, egyre növekedő probléma, amely gyermekek millióit érinti az Egyesült Királyságban, és a járvány megfékezésére tett eddigi erőfeszítések kudarcot vallottak" - jelentette ki Emma Jane Cross, a szervezet vezetője. A zaklatás áldozatai elsősorban a lányok: a tinédzser lányokat telefonon és interneten négyszer több atrocitás éri, mint a fiúkat - számolt be róla a tanulmány.

A felmérés publikálásával egyidejűleg egy új országos közösség portál kezdte meg működését Angliában. A CyberMentors elnevezésű oldal támogatói közismert személyiségek és politikusok, például Gordon Brown miniszterelnök. A portál lehetővé teszi, hogy felkészült iskolások kortársaiknak nyújthassanak segítséget és adhassanak tanácsot. "A CyberMentors izgalmas új kezdeményezés, hogy a Nagy-Britanniában élő gyerekek és fiatalok biztonságban érezhessék magukat a neten" - mondta a kormányfő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • torcipepe #2
  ezek 1-2 sms után már kiberzaklatásról beszélnek. lol
  talán ha rendszeres volna, akkor lehetne ilyenről beszélni.

  -Kis lakás?
  -Igen.
  -Cserélje nagyobbra. :D

  talán nem kellene mindenhol megadni a telefonszámunkat, ahol bárki hozzáférhet. elegendő csupán egy e-mail cím, azon bárki elérhet és ha megbízunk az illetőben, akkor megadhatjuk neki a mobilszámunk.
  csak hát az angolok hülyék, nemcsoda hogy Isten egy szigetre száműzte őket. :P
 • Tetsuo #1
  ticcsuk be! terrorista!!