HENT hírlevél

41 hónap börtön szoftverhamisításért

A texasi bíróság 41 hónap börtön- és több mint 800 ezer dollár pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki az elmúlt négy évben körülbelül egymillió dollár értékű kalózszoftvert értékesített internetes oldalakon keresztül - olvasható az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának honlapján.

A bírósági dokumentumok szerint a 24 éves Timothy Kyle Dunaway 2004 nyara és 2008 tavasza között közel egymillió dollár értékben adott el illegális szoftvereket különböző internetes oldalakon keresztül. Az ügyleteket több mint negyven, általa üzemeltetett portálon keresztül bonyolította le, melyek közül néhány külföldi szerverről futott. Az ausztriai és malajziai szervereket a Bevándorlási és Vámhivatal (Immigration and Customs Enformcement, ICE) munkatársai a helyi hatóságok együttműködésével foglalták le.

A texasi állami bíróság a héten jogerősen is bűnösnek találta a férfit. A rá kiszabott börtön és pénzbüntetés mellett, a bíró elrendelte Dunaway Ferrarijának és Rolex órájának elkobzását is, mivel ezeket bizonyíthatóan az illegális szoftverkereskedelemből befolyt összegből vásárolta meg.

Dunaway lebuktatása az Igazságügyi Minisztérium által kezdeményezett ellenőrzési akcióknak is köszönhető, melyek kifejezetten az internet segítségével terjesztett hamis szoftverekre összpontosítanak. Ezzel az üggyel együtt eddig összesen harminchárom hasonló esetben hoztak elmarasztaló ítéletet a bíróságok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #2
    jó régi, de ide illik :D

    bash
  • Chocho #1
    41 hónap? Idehaza a késelős gyilkosok se kapnak annyit. Ez szánalmas. Na meg azért arra is kíváncsi lennék, hogy ezt a fickót hová akarnák bezárni. A szociopata állatok közé? Na ne már... bocs srácok, ez a hír kiverte a biztosítékot. :(