Napi Online

Jó eredményekről számolt be a Yahoo

Kellemes meglepetést okozott a Yahoo tőzsdezárás után megjelent negyedéves gyorsjelentése, amely ugyan nettó veszteségről szólt, de az egyszeri tételeket leszámítva a várakozásoknál magasabb profitot tartalmazott.

A társaság 303 millió dollár nettó hiánnyal - részvényenként 22 cent veszteséggel - zárta az október-decemberi periódust, szemben az egy évvel korábbi 206 milliós, 15 centes nyereséggel.Ugyanakkor figyelmen kívül hagyva egyebek mellett az elbocsátosokkal kapcsolatos 108 millió dolláros kiadást és egy 488 milliós goodwill-leírást 238 millió dollár, 17 cent nyereség keletkezett, ami messze jobb az elemzők 13 centes várakozásánál. Az árbevétel 1 százalékkal, 1,8 milliárd dollárra csökkent. Az első negyedévben viszont csak 1,52-1,72 milliárd dollár forgalomra számít a Yahoo, szemben a 2008. január-márciusi 1,82 milliárddal.

Carol Bartz a társaság két hete megválasztott vezérigazgatója lelkendezve nyilatkozott a társaságban rejlő értékekről és azt hangsúlyozta, hogy nem azért szegődött el a Yahoohoz, hogy előkészítse a cég eladását és/vagy feldarabolását. Ezzel hűti azokat a spekulációkat, hogy szemben elődjével, Jerry Yanggal, tárt karokkal várná, hogy a Microsoft ismét ajánlatot tegyen a cégre.Ugyanakkor nem zárkózott el teljesen a cég egyes divízióinak eladásától vagy partneri együttműködések kialakításáról.

Ez passzol a Microsoft szándékaihoz, amelyek szerint a redmondiak valahogyan hozzáférnének a Yahoo internetes hirdetési üzletágához. Szakértők szerint előbb-utóbb meg kell találnia az utat a két cégnek egymás felé, mert a Google, az internetes keresések és az ezekhez kapcsolódó hirdetési biznisz vezető cége nagyon elhúzott tőlük.Szakértők szerint a vártnál jobb eredmény pozitív hatással lehet a mai tőzsdenapra. A Yahoo részvényei már a tegnapi kereskedésben is nőttek, majd a tőzsdezárás után tovább emelkedtek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!