MTI

Filmkeresőt indított a neten a brit filmtanács

Filmkereső szolgáltatást indított az interneten a brit filmtanács, hogy segítsen a mozi angol szerelmeseinek megtalálni kedvenc filmjüket.

A www.FindAnyFilm.com honlap használata ingyenes, és máris több mint 30 ezer filmet tesz elérhetővé a közönségfilmektől a rétegfilmekig húsz műfajból és hatvan nyelven. "Ez az új oldal megmutatja, hogy hol található meg a film, amelyet valaki meg akar nézni. Hamarosan már csodálkozni fogunk, hogy lehettünk meg eddig nélküle!" - lelkendezett Peter Buckingham, a filmtanács terjesztési vezetője. Első ízben került fel az internetre az Egyesült Királyságban fellelhető összes film - szerepelt a testület közleményében, ami a "Google for film" szolgáltatáshoz hasonlította a brit kezdeményezést.

A látogatók megtudhatják az oldalról, hogyan lehet hozzáférni az általuk keresett filmhez: moziban vagy televízión, esetleg DVD-, Blue-ray-, online- vagy legálisan letölthető formában. Ha megjelent DVD-n, a lap arra a honlapra repíti az érdeklődőt, amelyről nyomban meg lehet vásárolni. Tarr Béla Sátántangója például jelenleg több forrásból is beszerezhető a szigetországban - a honlap tanúsága szerint.

Olyan "riasztó funkció" is beállítható a site-on, amely azonnal értesíti a filmrajongót, ha valamelyik tévécsatorna műsorára tűzi a produkciót vagy végre megjelent valamilyen digitális formátumban. A keresés akár hangulati vagy a helyszínre utaló jellemzőkkel is szűkíthető, de olyan kulcsszó is választható, mint a "mesés befejezés". Az új szolgáltatás nem titkolt célja, hogy visszaszorítsa az illegális letöltéseket, amelyek óriási károkat okoznak az ágazatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nickwearby #2
    Ja, itt írják is ,hogy nem ingyenes,
    én a metropolban olvastam,
    ott ez nem fért bele a hírbe.

    Valamint itt sem elég egyértelmű, hogy a letöltés is pénzbe kerül.
  • nickwearby #1
    a használat lehet, hogy ingyenes ,
    de egy film letöltéséért 7 fontot is elkérnek.....
    (ez egy volt, több filmet nem néztem meg,hogy mennyi, elment a kedvem)