SG.hu

A Microsoft véleményeket vár a Windows 7 bétáról

A Microsoft Magyarország egy új weboldalt indított a TechNet portálon a Windows 7-ről, ahol megtalálhatók az új operációs rendszerrel kapcsolatos legfrissebb hírek és szakmai információk. A magyar nyelvű TechNet fórumban emellett lehetőség nyílik feltenni kérdéseinket a Microsoft szakértőinek, fejlesztőinek.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója az előző héten bejelentette a Microsoft Windows 7 operációs rendszer publikus bétaverzióját, ami 2009. január 9-től bárki számára hozzáférhető. A felhasználók így még a megjelenés előtt kipróbálhatják, megismerhetik az új operációs rendszert. A bétaverzió nem a végleges változat, a Microsoft ezért kiemelt figyelmet fordít a felhasználói visszajelzésekre, hogy a megjelenés előtt tovább tökéletesíthessék a szoftvert. A Windows 7 sokat változott a korábbi Windows változatokhoz képest, és a Microsoft külön figyelmet szentelt a rendszer teljesítményének javítására is - a Windows 7 lényegesen gyorsabban települ és fut, mint a Windows Vista ugyanazon a konfiguráción.

"A Windows 7 TechNet témaközpontot MVP-k (Most Valuable Professional - a Microsoft szakmai díjazottjai) és a Microsoft munkatársai szerkesztik, így az ott megjelent információk pontossága és frissessége garantált" - mondta Gál Tamás, a Microsoft TechNet program szakmai vezetője. "Igyekszünk folyamatosan tájékoztatni mindenkit a legérdekesebb újdonságokról, erre az elmúlt év során legalkalmasabbnak a rövid demóvideók (screencastok) és a cikkek bizonyultak, így most is ezekre lehet majd számítani minden mennyiségben."

Lehetőség nyílik arra is, hogy a tesztelők feltegyék kérdéseiket a Windows 7 TechNet fórumban a szoftverrel foglalkozó szakembereknek, és elmondják, mi a véleményük az új operációs rendszerről. "Magyarország az első, ahol lokalizált támogatói fórum indult a Windows 7-tel kapcsolatban a TechNet fórumon, így szeretnénk lehetőséget biztosítani a rendszert kipróbáló hazai felhasználóknak, hogy a működés közben tapasztalt hibákat a lehető legegyszerűbben jelentsék be, és feltehessék kérdéseiket is" - mondta Horváth Ottó, a magyar TechNet fórum vezetője. "A visszajelzések sokat segítenek abban, hogy a végleges termék a felhasználók igényeinek minél inkább megfelelve kerüljön a boltok polcaira. Amennyiben szükséges, akár a terméket fejlesztő és támogató csapatoknak is tudjuk továbbítani a felmerült problémákat és a visszajelzéseket."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IceMan24 #11
    god25, azert ne hasonlitsuk a Windowst a Linuxhoz!A linux egy verbeli operacios rendszer,sajnos eleg komplikalt.A windows meg valami felhasznalo idegeit olo op rendszer.Szerintem is elobb a virusokat esa kehalalt rakjak rendbe aztan jojjenek az erinto kepernyos csoda programokkal!Megaztan kinek van ra zsetonja, hogy erinto kepernyos 6 meteres kepernyot vegyen!Legyen stabil, ne kelljen neki atom eromuu
  • god25 #10
    Vélemény? Az összes un. újítása már 2 éve fut Linux szoftverrel. Érintőképernyő, 3D, stb. Jaaaaah, h nincs vírus és nincs kékhalál. Bocsi. Előbb ezeket rakják rendbe.
  • HENCIG #9
    Nekem feltelepült.....aztán restart..restart..restart...restart...majd ha több kedvem lesz..
  • Bith #8
    Na jó, minek használsz WMP-t, amikor van Media Player classic is, vagy VLC (ami mondjuk nekem nem jött be annyira)? Codec pack meg nem kell csak 1 codec az ffdshow, és kész (ami amúgy abban a codec packban is benne van, amit említettél)
  • s2rk2ny #7
    én laptopra tettem fel - igaz, hogy tesztelés célból. azelőtt XP ment rajta, sokszor megállt, indító gombból kellet lekapcsolni meg ilyenek.
    a laptop nem egy csúcs - Acer Extensa 5230, 2 Mhz-sz proci, 2 Gb memória...
    csak olyan gépre célszerű feltenni, amit nem gyakran használsz - nem más, de nehogy valami fontos adat eltűnjön vagy kompromitálódjon.
    telepítése kb. annyi idő mint az XP, startból minden driver telepítődött, hamarabb boot-ol és hamarabb kapcsol ki. Még a beépített webcam-et is telepítette, ami azért meglepett...
    Megy rajta Firefox 3, Open Office (), messenger, radmin, spybot - eddig semmi gond. Open Office pl. érezhetőbben hamarabb indul mint XP alatt.
    Eddig úgy néz ki, hogy tényleg beváltja az ígéreteket...
  • slickboy #6
    Feltettem Vista mellé, összességében tetszik, meggyőzött, zsír rendszer lesz ha kiforr. Telepítés kicsit gyorsabb mint Vistáé ugyanazon a gépen. Kiemelném, hogy pl. videókártyámhoz (ATI Mobility Radeon HD 3470) élből van benne driver, max felbontás, Aero rögtön megy. Eszközkezelőben 3 felkiáltójel van, Vistánál kb 6 lenne friss telepítés esetén. Na jó, lehet Vista előbb lett mint a videókártyám, ezért nincs benne fullos driver mindenhez. De akkor is nagyobb hardvernyüglődésre számítottam. Szóval ez jó.
    Sokkal kevesebb folyamat megy feladatkezelőben, láthatóan gyorsabb is a rendszer. Ez maradjon is így.
    Tálca elsőre fura, gombok is másképp viselkednek. Pl ha rámutatsz egy ablak tálcaikonjára, megjelenik felette élő miniatűrje mint Vistában. Aztán ha rámutatsz miniatűrre, többi megnyitott ablak átlátszó keretté válik, és csak a kérdéses ablakot látod. Ez elegáns.
    WMP 12 viszont nem tetszett. Videólejátszás külön ablakban megy, Vista codec packot nem szereti, klasszikus menüsort alig tudtam előszedni, nagyon furcsa az egész. Szép meg minden de sok megszokást igényel. Bár az Office szalagmenüjével is így voltam, de már le nem cserélném.
    Asztali elemek, háttérképmódosítás, ablakszíncsere, szinte mindent máshogy kell beállítani mint ahogy Vistában megszoktuk.
    Már várom a magyar kereskedelmi verziót... :)
  • Adamul #5
    na hát kíváncsi leszek rá én is, ha már most ilyen jó a fogadtatása, ellenétben a pistával... (az az új tálca nekem nem jött be a screenshotok alapján..., bár jó lenne ha vissza lehetne állítani xps-re)
  • Bith #4
    Egy laptopra van értelme feltenni vajon, amin most xp fut? Úgy értem, hogy gyorsabb lesz-e, ugyanazon a hardveren, mint az xp? (ami ugyebár vista-ra nem igaz)
  • kovage #3
    9-től nyúzom jobb mint az XP izlésesebb és főleg praktikusabb mint a Vista.A gyorsaságró nem is beszélve.Végre nem kell várni.... Csak a beépitett levelező progit nem találom. Gratulálok a Microsoftnak többé nem kell XP és Vista.
  • HENCIG #2
    Most zúzom lefelé...