SG.hu

Cisco újdonságok a CES-en

A 2009. évi Nemzetközi Fogyasztói Elektronikai Kiállításon (CES) Las Vegasban a Cisco új technológiákat és kezdeményezéseket mutatott be.

A Linksys wireless Home Audio Solution otthoni hangrendszer a Wireless-N technológiát kihasználva kiváló hangminőséget biztosít az otthon bármely helyiségében. A felhasználók szinkronban ugyanazt a számot hallgathatják az egész házban, vagy más-más zenét juttathatnak el a különböző, testreszabott "zónákba". A hangrendszer emellett több millió dalt tesz azonnal elérhetővé az olyan integrált internetes szolgáltatások révén, mint a Rhapsody, az AudioLounge és a RadioTime.

Az opcionális tartozékként kapható iPod dokkoló segítségével bármilyen, Apple iPod egységen tárolt tartalmak, így Podcast adások, hangoskönyvek és megvásárolt iTunes tartalmak is lejátszhatók a hálózat bármely vezetéknélküli otthoni audio-egységén. A hangrendszer elemei egyúttal működnek a Linksys újonnan bejelentett Media Hub médiaközpontjával is, amely összegyűjti és megjeleníti a hálózaton elérhető összes médiatartalmat.

A Linksys Media Hub médiaközpont összegyűjti és megjeleníti az összes digitális videót, fényképet és zenét, amit a felhasználók az otthon különböző készülékein tároltak. A médiaközponttal a felhasználók egy könnyen kezelhető felület segítségével élvezhetik az összes médiatartalmat, s mindezt nem csak otthonról, hanem a világ bármely pontjáról elérhető webböngészőn keresztül is megtehetik.

A Cisco továbbá bejelentette az Eos nevű demó szoftverplatformot, amely lehetővé teszi média- és szórakoztatóipari társaságok számára, hogy tartalmaik köré online közösségeket építsenek fel és menedzseljenek. Az Eos egy olyan integrált platform, amely egyetlen operációs környezetben egyesíti a közösségi hálózati, tartalomkezelési és site-adminisztrációs funkciókat, így a tartalomtulajdonosok hatékony módon nyújthatnak lenyűgöző fogyasztói élményeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!