SG.hu

Népszerűek a válsággal kapcsolatos hírek

Jelentősen megnőtt a gazdasági hírportálok látogatottsága októberben. A Szonda Ipsos és a Gemius közös gemius/Ipsos Audience (gIA) elnevezésű online közönségmérés októberi adatai azt mutatják, hogy jelentősen megnőtt a pénzügyi világválság hatására a gazdasági oldalak, illetve a nagy hírportálok gazdasági rovatainak látogatottsága.

Októberben ezek az oldalak több mint másfél millió embert, a 15 év feletti, legalább havonta internetező lakosság közel felét vonzották, ami szeptemberhez képest 10 százalékos növekedést jelent. A látogatószám növekedése mellett az oldalakon eltöltött idő is megnőtt, így a napi.hu-n 25-ről 45 percre, a portfolio.hu-n 40 percről 1 órára emelkedett az egy látogató által átlagosan eltöltött idő. A mért gazdasági oldalakon egyébként összességében átlagosan valamivel több, mint egy órát töltöttek az internetezők októberben, akik között felülreprezentáltak a felsőfokú végzettségűek, a nagyvárosokban élők és a magas társadalmi státuszúak.

A portálok keresztlátogatottságának vizsgálata azt mutatja, hogy az index és az [origo] gazdasági rovatai mellett a figyelőnet és a hvg.hu tartozik a legnagyobb - és egyben a legnagyobb exkluzív olvasói körrel rendelkező - gazdasági oldalak közé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!