Gyurkity Péter

MSI: érintőképernyős noteszgépek januártól

Az MSI újabb részletekkel szolgált hagyományos noteszgépei, valamint az új netbook megoldások fejlesztésével kapcsolatban. A januári CES-en az Asushoz hasonlóan bemutatják érintőképernyős termékeiket.

A laptopmag.com a napokban készített interjút a cég amerikai részlegének értékesítési igazgatójával. Andy Tung többek között elmondta, hogy új modellekkel készülnek a kiállításra, ezek között pedig hagyományos noteszgépek, valamint netbook készülékek is megtalálhatók lesznek - megszokott, illetve érintőképernyős kivitelben egyaránt. Ezzel az Asus példáját követik, amely már korábban jelezte ilyen irányú szándékait.



Az igazgató elsőként a két meglévő Wind modellről beszélt, kiemelve, hogy az U100 és az U120 párhuzamosan lesznek jelen az amerikai piacon (az U120 típus januárban jelenik itt meg). A két újabb változat, az U110 és U115 január végén bukkan majd fel, ezek pedig az Intel Atom Z530 chip köré épülnek. Utóbbi változat hagyományos merevlemezt és SSD-meghajtót egyaránt tartalmaz, a merevlemez pedig akár teljesen ki is kapcsolható, hogy minél több áramot takarítsunk meg - a működési idő a cég reményei szerint 10 óra körül lesz.

A 13,3 hüvelykes U300 a CES alatt mutatkozik majd be, és bár ez a készülék nem tagja a Wind családnak, kialakítása révén hasonló kategóriába tartozik, azaz könnyű és vékony megoldás lesz. Tung szerint a vásárlókat szinte sokkolják majd a készülék kedvező paraméterei, de erről részleteket nem árult el, mindössze annyit ígért, hogy nem az ultramobil készülékek esetében több helyen is látott, 2000 dollár körüli árat alkalmazzák majd. A Wind sorozaton belül készülnek egy érintőképernyős változattal is, ám abban még korántsem biztosak, hogy ezt a típust végül valóban piacra dobják majd. Az viszont biztos, hogy az amerikai piacon nem mutatnak be Linux rendszerrel érkező noteszgépeket.

A cég továbbra is azzal különbözteti meg magát riválisaitól, hogy a nagyobb, 10 hüvelykes kijelzőkre koncentrálnak a netbook szegmensen belül. Napjainkban azonban egyre több gyártó kapaszkodik fel ebbe a tartományba, így nem biztos, hogy ez elegendő lesz az üdvösséghez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #7
    Persze, biztos böködni fogod a képernyőt meg folyamatosan törölgetni róla zsíros undorító csíkokat (és égsz mint a r....) a helyett, hogy csak annyit mondanál, hogy "Kompjúúúúúter, indítsd a bemutatóm"
  • foregister #6
    persze, majd amikor ülök egy tárgyaláson a laptopomhoz fogok beszélni ahelyett, hogy böködném a képernyőt...
  • mrzed001 #5
    Mond má, hogy 70 ezret kiadsz egy grafikus gyorsítóért, és ugyanennyit nem adnál ki egy beszédfelismerő kártyáért (mert kb ennyi kellene hozzá, meg egy kicsit odatenni a fejlesztésnek)
  • Carbine #4
    Sajnos nem hiába olyan olcsó.
  • Kaadi #3
    mert az emberek keze relativ egyforma, a hangjuk es beszedstilusuk nem.

    nezzetek utana a Gigabyte M912-nek. mar egy ideje piacon van es nem is draga
  • mrzed001 #2
    Egy táblapcnek elfogadom hogy érintőképernyős, meg a PDA-nak, node hogy a laptop meg LCD moncsikat fogdossa össze az ember a zsíros ujjaival .... nemáááááá.
    Miért nem lehet végre tökéletesíteni a hangvezérlést inkább ?
  • roliika #1
    Jelenleg milyen sub notik vannak 120 000Ft-ig?