MTI

YouTube-díjat kapott Rania jordániai királyné

YouTube-díjas lett Rania jordániai királyné, aki az új média erejével élve több hónapos videoklip-sorozattal és blogjával mért csapást az arab és muzulmán világgal kapcsolatos közhelyekre.

A népszerű videomegosztó portál Visionary Award elnevezésű díját a királyné stílszerűen egy újabb klippel köszönte meg, amelyet a YouTube hétvégi ünnepélyes díjátadó gáláján is levetítettek. A David Letterman-paródiaként megszerkesztett üzenetben Rania királyné tíz pontban foglalta össze, hogy miért készítette az öthónapos YouTube-szériát.


Az indokok között szerepelt, hogy "amit Erzsébet királynő tud csinálni, azt én még jobban tudom", illetve "elegem lett belőle, hogy az emberek azt hiszik, Jordan (Jordánia) csak egy kosaras". A komolyabb érvek szerint viszont azt akarta, hogy az emberek "megismerjék a valódi arab világot...vágatlanul, forgatókönyv- és szűrőmentesen".

II. Abdalláh jordániai király felesége a kultúrák közötti párbeszédre szólított fel, és nem túlbecsülve az internet súlyát úgy értékelte, hatása alkalmas arra, hogy megváltoztassa a korábban közhelyekben gondolkodók véleményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zbory #4
    way to go
  • vajon kiki #3
    én mást is adnék neki nem csak jútyúb díjat...
  • nyalógép #2
    Igazán büszkék lehetnek rá a Jordánok
  • YMan #1
    szeretem az ilyen belevaló embereket!