Napi Online

Érdemes tech-részvénybe fektetni?

A JPMorgan Chase elemzői vételre ajánlják az Apple és az IBM részvényeit. A brókerháznál egyúttal lerontották a Dell papírjainak megítélését.

A JPMorgan Chase ma kiadott legújabb elemzői közleményében szektorsemlegesről felülsúlyozottra változtatta az Apple és az IBM részvényeinek megítélését. A szakértők szerint a két cég papírjai a makrogazdasági zavarok közepette is nagyobb ellenállást mutathat a negatív piaci hatásokkal szemben, mint társai - írta a Bloomberg.A Wall Street-i alkuszháznál egyúttal lefelé módosították a világ második legnagyobb számítógépgyártójának, a Dellnek a megítélését szintén a világgazdasági helyzet szektorra mért hatásaira hivatkozva. A felülsúlyozottról szektorsemlegesre változtatott ajánlást azzal indokolták, hogy a bevételének 60 százalékát a személyi számítógépek piacáról szerző társaság számára komoly akadályt jelenthet a a növekedési ütem fenntartása a jelenlegi gazdasági környezetben.

Az Apple korábbinál kedvezőbb besorolására azért volt lehetőség - áll az elemzésben -, mert a társaság a korábbinál sokoldalúbb termékpalettával rendelkezik, míg az IBM esetében pedig a hosszú távú befektetési lehetőséget emelték ki a szakértők.A JPMorgan elemzői felhívták a figyelmet arra is, hogy a hitelezési környezet romlása visszavetheti a társaságok IT-fejlesztéseit akár több évre is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!