MTI

Kitiltják az erőszakra buzdító videókat a YouTube-ról

Amerikai politikusok nyomására megszigorítják a YouTube videomegosztó portál házirendjét. Az új szabály szerint tilos az erőszakra buzdító felvételek közzététele.

A Google-birodalomhoz tartozó portálon mostanáig csak a "drasztikus és öncélú erőszakoskodást" bemutató felvételeket törölték és a szólásszabadság jogára hivatkozva még az al-Kaida terrorszervezet néhány videóját is megtartották. Emiatt tiltakozott több amerikai politikus, mindenekelőtt Joseph Lieberman független szenátor - mondta Henning Dorsewitz, a Google németországi szóvivője.

Ezentúl az erőszakra való felhívás is tilos, a YouTube azonban nem kutat hivatalból az ilyen felvételek után, csak a felhasználók panaszait vizsgálja ki. A feljelentett felvételeket "tanult munkatársak vizsgálják" - mondta a szóvivő. Azt nem közölte, hogy hány alkalmazott dolgozik ezen a területen. "A YouTube számára a szabad véleménynyilvánítás joga fontosabb az ízlésbeli kérdéseknél, de a törvényeket vagy a felhasználói szabályzatot sértő felvételeket nem tűrjük meg" - mondta Dorsewitz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nessboth #3
    Ez nem is vita tárgya, sehol ne jelenjen meg az erőszakra buzdítás...
  • Tetsuo #2
    Dorsewitz. Ennyi..
  • GG #1
    Amcsik kapják be de igaz ami igaz az al-Kaida videókat szó nélkül törölni kell az egy eszetlenség ne továbbja. Alahk abndar...